Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO10-1 door weer en wind en met de hakken over de sloot.

07-05-2019

fc Harlingen JO10 – SC Franeker JO10.
Door weer en wind en met de hakken over de sloot.

JO10 mocht eindelijk na 3 weken de bal weer laten rollen. Tegen de Klokkedieven!! En de jongens en meisjes lieten gelijk zien dat ze er zin in hadden. Er werd lekker rond gespeeld en het spel ging op en neer. Kaydin brak op het middenveld door en met een mooie solo dwars door de verdediging knalde hij de bal in de goal 1-0.

Dat was een lekker begin en gaf JO10 vleugels. Franeker kon niet echt druk zetten en fc Harlingen had ook de wind mee. Door de goede uitrappen van Karlijn was de bal ook zo aan de andere kant en Luuk scoorde 2-0. Het bleef voor de wind gaan en via een goede combinatie van Frederick en Thije stond het al 3-0. Franeker kreeg wel wat kansjes maar deze werden door de verdediging met Roos en Daan steeds in de kiem gesmoord. Er werd nog steeds leuk getikt en iedereen was met aanvallen bezig..
Roos ging mee naar voren en wist het net doen bollen 4-0. Het ging echt voor de wind!!!. Ze bleven maar aanvallen maar Franeker werd slimmer en terug rennen tegen de wind om te verdedigen is best wel vermoeiend. Nog een dikke hagelbui het leek wel winter. Franeker ging slimmer voetballen. Voor dat ze het wisten scoorde Franeker 3x keer en stond het 4-3. Wat een spanning in de wedstrijd ineens. Gelukkig floot de scheidsrechter vlak daarna voor de rust want daar was JO10 ook echt even aan toe.

De tweede helft stonden de kopkes weer fris en men was zich er bewust van om de bal laag te houden tegen de wind. Vooral het keeperswerk en het samen verdedigen ging heel goed. Bedankt trainer Catrinus!!! Wat een teamspirit. Het middenveld met Matteo, Fred en Thije werkten als paarden en Kaydin scoorde 5-3. Daarna bleef het spel op en neer gaan. De goals vielen om en om 5-4 en 6-4 door Luuk. En Franeker scoorde weer 6-5. Wat een spanning! Het was koud maar ik stond te trillen van deze thriller. In de kluts scoorde Franeker nog een eigen goal 7-5. En Franeker kwam weer terug tot 7-6. Tjonge het zal toch niet gebeuren, maar gelukkig stond spits Matteo op de juiste plaats en als die de bal raakt kan je hem bijna wel uut franeker halen maar uut net hield hem gelukkig tegen. 8-6.

Ik docht nou heffe we ze in de tas maar Franeker kwam toch nog terug naar 8-7. Maar gelukkig was de wedstrijd vlak daarna afgelopen . Wat een veerkracht en wat een inzet hebben deze toppers weer laten zien. Volgende week weer voetballen, thuis om 10.00uur tegen Hardegarijp, komt u ook kijken?

Sponsoren