Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO-15-1 overtuigend door in de beker

18-09-2019

fc Harlingen JO-15-1 overtuigend door in de beker
De JO15-1 is eigenlijk eind van het vorige seizoen al begonnen met de voorbereiding op dit seizoen, we waren met 18 jongens begonnen en moesten terug naar 14 of eventueel 15 jongens. De groep bestond uit 2e-jaars JO15-spelers, dispensatiespelers, 2 jongens van stadsgenoot Zeerobben en jongens die overkwamen uit de JO13, van alles wat dus. Dat het een goede groep is bleek wel uit de eerste oefenwedstrijd uit bij SC Franeker JO15-2 dat in de 1e klasse uitkomt (1 klasse hoger) en door ons werd verslagen met 1-2. De bekerwedstrijden liepen voor ons ook voorspoedig, hierbij per wedstrijd een kort verslag.

Zeerobben JO15-2 – fc Harlingen JO15-1
Na welgeteld 2 trainingen en 1 oefenwedstrijd stond de eerste bekerwedstrijd al op het programma en wel uit bij stadsgenoot Zeerobben. Dit zijn natuurlijk de leukste wedstrijden omdat we de meeste jongens wel kennen van school of uit de buurt en er altijd veel publiek komt kijken. Aangezien we 18 jongens hadden moesten er helaas 3 jongens toekijken, dit maal waren dat Boaz, Michel en Finn K. In een 4-4-2 formatie gingen we het veld in en waren we vooral gevaarlijk via Inrique en Ruben die voorin stonden. Binnen een kwartier kwamen we via Inrique dan ook terecht op een 0-1 voorsprong, helaas wisten we niet meer te benutten want die kansen hadden we zeker. Halverwege de 1e helft wisselden beide teams en het was Zeerobben dat beter in het spel kwam en op 1-1 kwam via een snelle uitval, Koos was kansloos. In de 2e helft gingen we beter van start en was het Kenji die via een kopbal de stand op 1-2 bracht, de mooie voorzet was van Jort. Hierna golfde het spel op en neer maar nog geen minuut nadat hij was ingevallen was het Ruben die met een mooi schot vanaf links de bal in de verre hoek schoot (1-3). We bleven goed voetballen en ongeveer 5 minuten voor tijd was het Kenji die met zijn 2e doelpunt de 1-4 scoorde. Al met al een mooie wedstrijd met een mooi resultaat. Jan Scheffer nog bedankt voor het vlaggen.

fc Harlingen JO-15-1 – Makkum JO15-1
De eerste thuiswedstrijd was tegen Makkum en die hadden hun eerste wedstrijd thuis tegen Terschelling met 11-0 gewonnen dus een makkie zou het zeker niet worden. Vandaag waren Dante, Damian en Timothy niet van de partij. Dat het geen makkie zou worden bleek wel uit de 0-0 ruststand, we waren het grootste deel van de 1e helft wel de bovenliggende partij maar de kansen die we kregen werden niet benut en Makkum kwam er af en toe gevaarlijk uit. Net als uit bij Zeerobben kwamen we de 2e helft beter uit de startblokken en dat leverde meteen de kans op om op voorsprong te komen; de goed leidende scheidsrechter Mulder gaf een terechte strafschop i.v.m. hands maar helaas was het Jort die de bal niet in het net wist te krijgen en schoot op de keeper. Hierna gingen de koppies niet omlaag maar juist omhoog en was het Boaz die de 1-0 scoorde. Dit zorgde voor nog meer drang naar goals en het was Ruben die vanuit zijn spitspositie de bal keurig achter de keeper schoot vanaf de 16 meter (2-0). De koek was nog niet op want het was weer Boaz die attent reageerde op een bal bij de 2e paal die aan iedereen voorbij ging (3-0). Ook dit was van ons een goede wedstrijd waarin we bij vlagen echt goed spel laten zien, natuurlijk kan het beter maar daar wordt hard aan gewerkt. Luuk de Bruin was vandaag onze vlagger en die deed dat keurig.

fc Harlingen JO15-1 – ST Terschelling/AVV JO15-1
De laatste wedstrijd in deze poule was thuis tegen Terschelling en dit was met de selectie waar we de rest van het seizoen mee willen spelen, helaas zijn Dante, Timothy en Michel afgevallen. Terschelling had hun beide wedstrijden verloren dus in de koppies van de jongens zat al een dikke overwinning. Van te voren gingen we nog op de foto en wilde Terschelling graag eerder voetballen dus was het wat rommelig. Gelukkig was daar in het begin van de wedstrijd niks van te merken. Onder mooie weersomstandigheden en onder leiding van scheidsrechter Kimp begonnen we in een 3-4-3 formatie 10 minuten eerder goed aan de wedstrijd. In de 2e minuut had Inrique het net al gevonden na een mooi dieptepass van linksback Damian (1-0). Hierna hadden we nog zeker een aantal kansen via diezelfde Inrique en Ruben maar het wachten was tot de 13e minuut toen weer Inrique scoorde na een mooie combinatie met Ruben (2-0). De 3-4-3 leverde veel ruimte op voor Beau die voor de verdediging speelde en Terschelling had daar geen antwoord op, de combinatie vooral aan onze rechterkant liepen gesmeerd en dat leverde ook de 3-0 op; Nick kwam na een mooie pass van Kenji op de achterlijn en trok de bal voor waar Boaz bij de 2e paal kon intikken. Jort kwam een paar keer gevaarlijk in de 16 meter maar het geluk zat hem net niet mee. Ook Kenji was weer gevaarlijk met het hoofd alleen ging de bal net over, kansen genoeg dus. Nog geen 3 minuten na de 3-0 van Boaz lag de 4-0 er ook al in en wel via Ruben, de aanval via Milan, Nick en Kenji was er een uit het boekje en werd keurig beloond. Na 2 keer de paal en een keer de lat waren de corners van Nick ook zeker gevaarlijk helaas kwamen er geen goals uit. Toch wisten we nog 2 keer te scoren en wel via Niels met een mooi schot van ongeveer 18 meter net onder de lat (5-0) en Ruben wist goed door te gaan toen de verdedigers mis zaten op de 16 meter (6-0). Over de 2e helft kunnen we kort zijn; er werd helaas nog maar 1 keer gescoord en wel door Jort na goed terugleggen van Inrique (7-0). Terschelling had de zaken beter voor elkaar en wij vonden dat het wel even een tandje lager kon en dan wordt het gewoon een andere wedstrijd. Toch 7 keer gescoord en voor de 2e keer de 0 achterin dus dat staat wel goed. Luuk nog bedankt voor het vlaggen en nu op naar de competitie waar QVC komende zaterdag de 1e tegenstander is.

Sponsoren