Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen in slotfase langs Zevenhuizen

04-10-2022

Afgelopen zondag boekte fc Harlingen een overwinning op het elftal van Zevenhuizen. In het Groninger land viel de beslissing pas in de slotfase, maar leverde wel drie punten op. Een mooie dag ook voor Mart Beuker die debuteerde bij de hoofdmacht. Voor hem was een basisplaats.

fc Harlingen startte met Jesse Jaasma onder de lat. Achterin begonnen Youri Bouma, Imro Schouwenaar, Ivo Wilkeshuis en Aaron Bouwhuis. Frank Claasz Coockson, Arjan Outhuyse en Mateusz IJpe bezetten het middenveld met voorin Remko Zandberg, Kevin Hoekstra en dus zoals gezegd Mart Beuker.

Al na zeven minuten was er de kans voor fc Harlingen om de score te openen. Mateusz IJpe gaf de bal perfect op maat bij Remko Zandberg, maar de doelman van Zevenhuizen kon ternauwernood een doelpunt voorkomen. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak en kwam de thuisploeg op voorsprong. De mogelijkheden om de voorsprong te vergroten waren er, maar op een handvol hoekschoppen had doelman Jesse Jaasma telkens het juiste antwoord. Bij een schot van afstand ging de bal over het doel. Ook fc Harlingen kreeg de kans om te scoren, maar het schot van een meter of vijfentwintig kon worden gepareerd door de doelman en dus ging Zevenhuizen met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

fc Harlingen begon de tweede helft met dezelfde namen als de eerste en kwam direct fel uit de startblokken. Remko Zandberg zette voor vanaf de achterlijn, maar de doelman van Zevenhuizen doorzag het plan en kon ingrijpen voor het te laat was. Een minuut later volgde een nieuwe kans, maar deze knalde tegen de lat. fc Harlingen bleef de druk erop houden en vijf minuten na de rust was het na een prachtige voorzet van Arjan Outhuyse Kevin Hoekstra die de gelijkmaker op het scorebord zette.

fc Harlingen bracht een paar frisse spelers binnen de lijnen. Sander Zeilmaker kwam voor Remko Zandberg en even later ging Kevin Hoekstra naar de kant en kwam Wessel Roorda in zijn plaats. In de slotfase was er nog een vrije trap voor fc Harlingen. Arjan Outhuyse ging achter de bal staan, slingerde deze naar voren en het was Wessel Roorda die fc Harlingen op een 2-1 voorsprong zette. Gescoord werd er daarna niet meer en dus gingen de drie punten mee naar de havenstad.

A.s. zondag staat er een thuiswedstrijd tegen de koploper op het programma. Dan komt Oldeboorn op bezoek aan de Vierkantsdijk.

 

Sponsoren