Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen geeft ruime voorsprong weg tegen Friesland 3

27-03-2018

Na een veel te lange winterstop werd afgelopen zondag 11 maart de wedstrijd tegen Friesland gespeeld. Het was voor de leiders deze week een flinke uitdaging om aan 11 spelers te komen, maar toen alle “OVB-tjes” toch een “ja” werden konden we een selectie van 16 man noteren.

De eerste helft was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Na een snelle voorsprong, wat we op zich al niet gewend zijn, werd de score even voor rust zelfs 2-0 voor de thuisclub. Gezien de kansloze nederlaag in Leeuwarden in de eerste helft van het seizoen een prima tussenstand. Had misschien nog wel groter moeten zijn. Beide doelpunten werden gemaakt door Joost, die na een half uurtje de pijp (voorlopig) ook wel leeg had. Ook broer Niels gaf na een halfuurtje aan gewisseld te willen worden, wat broer Daniël z’n complete tactische wisselplan volledig in de soep gooide.

De tweede helft begon eigenlijk wel goed. Helaas ontstond er een kleine schermutseling tussen een speler van Friesland en onze ‘hassusvreter’ Anne. Laatstgenoemde liet zich even gaan en kon inrukken met rood. Met 10 tegen 11 was het echter toch fc Harlingen dat op een comfortabele 3-0 voorsprong zou komen. Stefan draaide een strak genomen corner in één keer in de verre hoek.

Hierna kantelde de wedstrijd compleet de verkeerde kant op. In plaats van de 3-0 te consolideren ontstond er een lichte paniek en was de organisatie ver te zoeken. Dit resulteerde in meer en meer kansen voor Friesland dat slim gebruik maakte van de foutjes aan Harlinger zijde. Hoe ze er precies ingingen doet er niet meer toe, maar in de laatste 20 minuten van de wedstrijd wist Friesland, ondanks twee rode kaarten, de stand gelijk te trekken, waarbij de gelijkmaker vlak voor tijd natuurlijk de pijnlijkste was.

Een puntje met een nare bijsmaak. Een bijsmaak die wellicht alleen weggespoeld kan worden als onbetwiste koploper Nicator over twee weken met ruime cijfers verslagen kan worden. Met 5-1 ofzo…

Sponsoren