Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen en vv Oerterp delen de punten

13-11-2023

In een sportieve en niet onaardige wedstrijd heeft fc Harlingen zondag in eigen huis een punt overgehouden aan het duel tegen vv Oerterp. Hiermee pakten de Harlingers, na twee uitzeges, nu de eerste punten van het seizoen op eigen veld. Foto’s: Dorus Breidenbach.

Dat het tegen Oerterp geen ‘appeltje eitje’ zou worden was op voorhand wel bekend, want de Oerterpers hebben een goed voetballende ploeg en speelden zelfs een aantal jaren tweede klasse. Beide ploegen konden bij winst omhoog klimmen op de ranglijst en dus was het doel van beide ploegen duidelijk.

fc Harlingen startte vandaag met Jesse Jaasma op zijn vertrouwde plek onder de lat.
Youri Bouma en Jens van Sluis kregen bij het ontbreken van Martijn Homminga en Marco de Boer achterin steun van Aaron Bouwhuis en Bas Helfferich. Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse en Daan Mulder stonden in het midden met voorin Reinier v/d Stap, Remko Zandberg en Kevin Hoekstra.

In de beginfase ging het aardig gelijk op, maar echt gevaarlijk werd het pas na ongeveer een half uur spelen. Een speler van Oerterp dook gevaarlijk op voor het doel van Jesse Jaasma, maar hij kon ternauwernood met zijn voet redding brengen op de doellijn. Enkele minuten later kwamen de gasten op 0-1. Op dat moment niet onverdiend, maar de manier waarop was enigszins (on)fortuinlijk. ‘t Is net van welke kant je het bekeek. fc Harlingen kreeg vlak voor rust mogelijkheden om iets terug te doen, maar de voorzet van Arjan Outhuyse bereikte Reinier v/d Stap net niet. Ook Daan Mulder kreeg een mogelijkheid, maar de Oerterper doelman kon er nog een hand tussen krijgen.
Ook onze doelman moest nog een keer handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen en zo werden met een stand van 0-1 de kleedkamers opgezocht.

Na de rust was het de thuisploeg die met het eerste wapenfeit kwam. Een hoekschop van Arjan Outhuyse belandde op het hoofd van Reinier v/d Stap, maar hij mikte te hoog en bracht de doelman niet in problemen. Dat gebeurde vijf minuten later wel. Remko Zandberg zette een mooie aanval op en het was Kevin Hoekstra die voor de gelijkmaker tekende. Hierna ging fc Harlingen wisselen en gingen
Arjan Outhuyse en Daan Mulder eraf voor Wessel Roorda en Allard Hoekstra. Oerterp kon een kwartier voor tijd weer op voorsprong komen, maar de speler raakte de bal niet goed en deze ging hoog over. Aan Harlinger zijde werd Mart Beuker nog gebracht voor Kevin Hoekstra. Het was Mart Beuker die niet veel later betrokken was bij een mooie aanval van de thuisploeg, maar deze werd (terecht overigens) afgevlagd vanwege buitenspel.

In de slotfase probeerde Oerterp nog een overwinning uit het vuur te slepen, maar de Harlinger defensie bezweek niet onder de druk en zo eindigde de wedstrijd in 1-1 en daar mocht de thuisploeg best blij mee zijn.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Zondag is er weer een uitwedstrijd. Dan spelen we tegen het voor ons onbekende Read Swart.

 

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

 Volg ons op onze socials:

 Facebookpagina – Instagram pagina – X ( voormalig Twitter )

Sponsoren