Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen en THOR in evenwicht

05-12-2022

Op een ijskoude zondag in december moest fc Harlingen in het onderlinge duel met THOR uit Lippenhuizen genoegen nemen met een punt. In een boeiende wedstrijd waar alles in zat ging fc Harlingen enerzijds voor de winst, maar was het ook blij dat het met tien man toch een punt uit het vuur sleepte en hiermee nog steeds koploper is.

De mannen die vandaag aan de aftrap verschenen waren Jesse Jaasma, Marco de Boer, Youri Bouma, Martijn Homminga, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Aaron Bouwhuis, Reinier v/d Stap, Remko Zandberg, Sander Zeilmaker en Kevin Hoekstra. Wissels: Imro Schouwenaar, Wessel Roorda, Allard Hoekstra, Jarno Attema.

fc Harlingen ging direct op zoek naar de openingstreffer, maar ondanks de kansen die er waren, duurde het bijna een half uur voordat Martijn Homminga de bal hard tegen de touwen kopte en de 0-1 op het scorebord zette. Achterin stond het goed bij fc Harlingen, maar als THOR erdoor kwam, waren ze ook direct gevaarlijk. Zes minuten na de openingstreffer was daar zo’n moment dat de thuisploeg een gaatje vond in de Harlinger defensie en de gelijkmaker aantekende. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze werd Imro Schouwenaar in het veld gebracht voor Ivo Wilkeshuis. fc Harlingen kreeg direct een levensgrote kans om weer op voorsprong te komen, maar het doel werd op een haar na gemist. Direct daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. Ondanks dat de Harlinger grensrechter aangaf dat de spits duidelijk buitenspel stond, wilde de scheidsrechter hier niets van weten en keurde het doelpunt goed: 2-1 dus.

Na ruim een uur werd Wessel Roorda gebracht voor Martijn Homminga die vandaag weer een goede wedstrijd speelde. Met nog een kwartier op de klok stond fc Harlingen plotseling met tien man op het veld, nadat Marco de Boer een opmerking maakte richting de scheidsrechter en hiervoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

De gasten lieten zich niet van de wijs brengen en na de zoveelste overtreding van THOR wees de scheidsrechter naar de stip en mocht Sander Zeilmaker van elf meter aanleggen en schoot feilloos binnen: 2-2. De tweede lag er nog maar net in toen ook het derde doelpunt van fc Harlingen al gevierd kon worden. Mateusz IJpe slingerde de bal de ‘zestien’ in waar Reinier v/d Stap de bal snoeihard in de bovenhoek ramde.

De duels werden wat feller en THOR schuwde het fysieke niet en fc Harlingen moest blijven opletten voor de snelle spitsen. Tien minuten voor tijd brak zo’n snelle jongen door en zette de stand weer gelijk. Bij fc Harlingen kwamen Allard Hoekstra en Jarno Attema er nog in voor Kevin Hoekstra en Sander Zeilmaker. Vlak voor tijd kreeg THOR nog een grote kans maar in een één op één situatie kwam Jesse Jaasma goed zijn doel uit en voorkwam erger. Aan de andere kant mochten de Harlingers nog een vrije trap nemen op een meter of twintig van het doel, maar hier kon de doelman nog net een hand tegenaan krijgen. Eindstand 3-3.
Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Volgende week speelt fc Harlingen haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan is er een thuiswedstrijd tegen het Sneker Black Boys.

Sponsoren