Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen en Oosterlittens in evenwicht na boeiende wedstrijd

12-02-2024

In een wedstrijd met twee gezichten hebben fc Harlingen en Oosterlittens zondag de punten gedeeld. Na een wedstrijd waarin de gasten de sterkste waren voor de rust en fc Harlingen een goede tweede helft neerzette eindigde de ontmoeting in 1-1. Met foto’s van Dorus Breidenbach.

Toeval of niet? Eerder op de dag speelden de tweede elftallen van fc Harlingen en Oosterlittens ook al tegen elkaar. Deze eveneens boeiende wedstrijd eindigde met twee doelpunten in de slotfase in een nipte 5-4 overwinning voor de Harlingers en dus was het de vraag of de hoofdmacht dat voorbeeld zou volgen.

Wederom waren er een paar afwezigen en startte de thuisploeg met Jesse Jaasma, Martijn Homminga, Youri Bouma, Jens van Sluis, Mateusz IJpe, Remko Zandberg, Arjan Outhuyse, Mart Beuker, Wessel Roorda, Allard Hoekstra en was er een basisplaats en het debuut van Henk Helmus.

Iets na twee uur was de aftrap en na een minuut of tien waren het de gasten uit Oosterlittens die de eerste kans van de wedstrijd kregen. Deze ging echter over het Harlinger doel. Voor Jens van Sluis duurde de wedstrijd niet lang, wat hij moest al na een minuut of twintig met klachten naar de kant en werd vervangen door Daan Mulder. Een hoekschop van fc Harlingen belandde korte tijd later bij Remko Zandberg die uithaalde en de lat raakte. De grootste kans voor de thuisploeg in de eerste helft.

Een helft waarin zoals gezegd Oosterlittens gevaarlijker was en na iets meer dan een half uur niet onverdiend op voorsprong kwam. Het schot werd nog gekraakt, maar rolde tergend langzaam toch over de doellijn: 0-1. De ploeg bleef gevaarlijk en kreeg vlak voor rust nog een grote kans om de voorsprong te vergroten, maar deze werd door fc Harlingen voor de doellijn weggehaald. Al met al mocht de thuisploeg niet klagen dat het niet al met een grotere achterstand de rust in ging.

Na de pauze kwam Jort Scheffer in het veld voor Allard Hoekstra en hij had een sterke invalbeurt. fc Harlingen kwam sterker voor de dag dan in de eerste helft en Mateusz IJpe kreeg op aangeven van Arjan Outhuyse al snel de kans om de stand gelijk te trekken, maar zijn inzet ging maar net voorlangs. In de zestigste minuut zette fc Harlingen van achteruit een perfecte aanval op. Arjan Outhuyse gaf een lange bal op maat die belandde bij Jort Scheffer. Hij vond Wessel Roorda in de zestien en hij zette vervolgens op fraaie wijze de 1-1 op het scorebord.

Oosterlittens dook af en toe gevaarlijk op voor het doel van Jesse Jaasma. Dat zorgde af en toe voor hachelijke momenten, maar hij hield, met behulp van de defensie, het doel schoon. Met nog een kwartier op de klok kwam Finn Janssen erin voor Arjan Outhuyse en niet veel later maakte Martijn Homminga plaats voor Aaron Bouwhuis. Tien minuten voor tijd ontstond er een scrimmage voor het doel van Oosterlittens, waarbij de bal lang in de zestien bleef hangen en Jort Scheffer uiteindelijk tegen de paal kopte. Wessel Roorda kreeg kort daarop een enorme kans, nadat de Littenser doelman de bal niet klemvast had, kon hij de bal in het doel schuiven, maar een Littenser verdediger was precies op tijd om knap redding te brengen. In de slotfase kwam de thuisploeg nog goed weg en ontsnapte aan een nederlaag. Voor beide ploegen had er meer in gezeten, maar het bleef bij een punt.

Alle foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Dorus Breidenbach, zie je: HIER

Volgende week spelen de mannen van fc Harlingen een uitwedstrijd tegen Renado, tenminste…… als het veld in St. Nicolaasga deze keer wél wordt goedgekeurd.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons:

Sponsoren