Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen eenvoudig langs DTD

25-03-2024

Een straffe wind blies afgelopen zondag dwars over sportpark Vierkantsdijk toen fc Harlingen het opnam tegen DTD. Hier leek de thuisploeg weinig last van te hebben, want DTD werd vrij eenvoudig met ruime cijfers aan de kant gezet.
Foto’s: Dorus Breidenbach

fc Harlingen had direct het gas erop en zette DTD vast op de eigen helft. Al na zes minuten leek de ploeg op voorsprong te komen. De bal werd echter door DTD op de doellijn gered. Het regende kansen voor fc Harlingen en de doelman van DTD had het er druk mee, maar bleef overeind. Goed werk van Daan Mulder leidde opnieuw een kans in. Ook deze inzet ging niet tegen de touwen. Het was niet zozeer de vraag óf, maar wanneer het doelpunt zou vallen. Dat lukte na zo’n twintig minuten toen Wessel Roorda op aangeven van Arjan Outhuyse de 1-0 op het scorebord zette. Hierna ging fc Harlingen los. Na ruim een half uur nam Arjan Outhuyse een hoekschop die via een aantal schijven bij Henk Helmus belandde en hij maakte de 2-0. Vijf minuten later stond ook de 3-0 op het scorebord, nadat Mart Beuker met wat hulp van de paal binnenschoot. Zo leek het een makkelijke middag te worden. Kort daarop een ingooi voor DTD die voor de voeten van de compleet vrijstaande Berend Zondervan die vanuit het niets de stand terugbracht naar 3-1. Nog voor het rustsignaal werkt Mateusz IJpe de bal in het doel en gaat fc Harlingen met een 4-1 voorsprong naar de kleedkamers.

Twee minuten na de rust mocht Remko Zandberg vanaf elf meter aanleggen en vergrootte de voorsprong naar 5-1. DTD voerde een dubbele wissel door om te proberen het tij te keren. Ook fc Harlingen voerde een even later een dubbele wissel door. Allard Hoekstra en Jarno Attema kwamen voor Kevin Hoekstra en Mart Beuker. Allard Hoekstra was direct betrokken bij een goede aanval. Helaas leverde deze niet het gewenste resultaat op. Een resultaat dat Wessel Roorda wél bereikte die er 6-1 van maakte. Daan Mulder kreeg rust na een goede wedstrijd te hebben gespeeld en werd vervangen door Marco de Boer.

Tien minuten voor tijd was een knullige handsbal de oorzaak van een strafschop voor DTD. Peter Jan Schuts benutte deze waardoor het 6-2 werd. Jarno Attema kreeg een uitgelezen kans om te scoren, maar de eerste poging strandde. Korte tijd later draaide een hoekschop van fc Harlingen naar de tweede paal en waar Mateusz IJpe leek te scoren, was Jarno Attema net iets sneller bij de bal en zette de stand op 7-2. Vijf minuten voor het eindsignaal maakte Hessel ‘Hubo’ Faber zijn entree in het veld en ging Wessel Roorda naar de kant. Dat DTD de eindstand via Hessel Agema nog naar 7-3 bracht, was verder alleen interessant voor de statistieken.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Een mooie en sportieve wedstrijd. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas over drie weken. Eerst dus twee uitwedstrijden op een rij. De allereerste op Paasmaandag 1 april. Dan reist het elftal af naar St. Nicolaasga voor de eerste ontmoeting van dit seizoen tegen Renado. Althans…. dat is de bedoeling. We zullen zien.

Sponsoren