Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen delegatie naar SC Cambuur

01-04-2019

Spelers bij fc Harlingen waren vrijdag avond uitgenodigd om de wedstrijd SC Cambuur – Almere City bij te wonen. Met een bus vertrokken de spelers van JO8, JO10 en JO11 naar Leeuwarden.

De Vrienden van fc Harlingen sponsorde een bus en met z’n allen werd de reis naar Leeuwarden ingezet. Voor een paar leden was dit de allereerste keer in een stadion. Wat een geweldige ervaring!

SC Cambuur was in twee helften overwegend de sterkste ploeg, maar dat overwicht werd niet uitgedrukt in hapklare brokken. Er waren wel mogelijkheden. Dat gold ook voor de Flevolandse bezoekers. Zij profiteerden in de 64e minuut van wat knullig verdedigen: 0-1. Zo’n mogelijkheid deed zich nog maal voor. Toen ging het net goed.
Nu was alle hoop gevestigd op een daverend slotoffensief. Dat kwam er wel, maar daverend was het niet altijd. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was er nog een mogelijkheid, identiek aan het moment waarin Almere scoorde. Scrimmage, bal ingeschoten, net op de schoen van een tegenstander, nog een keer richting doel, weer van de lijn gehaald, maar al met al geen goal. De volgens René Hake terechte gelijkmaker bleef uit.

Cambuur begon goed, was dominant. “We hadden het zwaar,” aldus Almere-trainer Ole Tobiasen. Hij vond dat er aan beide kanten hard werd gewerkt, zonder dat het beste voetbal werd gepresenteerd. Hake vond dat er te weinig werd afgedwongen. Bovendien was er steeds net een voetje dat dwars werd gezet. “Wij staan met lege handen en dat betekent dat wij het niet goed hebben gedaan.”
Cambuur staat nu twaalfde na 31 ontmoetingen en is nog altijd in de race om deel te nemen aan de Play-Offs. (Bron: www.cambuur.nl)

Sponsoren