Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen collectief onderuit tegen Oerterp

08-04-2024

Zondag is fc Harlingen er niet in geslaagd om afstand te nemen van de concurrentie. Nadat de ontmoeting met Oerterp in Harlingen eerder dit seizoen nog eindigde in een puntendeling (1-1), stonden de Harlingers afgelopen weekend in Ureterp zelf met lege handen. Kansen waren er wel, echter stonden de paal en de lat meerdere keren in de weg.

Namens fc Harlingen betraden doelman Jesse Jaasma, Marco de Boer (Kenji de Rover), Henk Helmus, Youri Bouma (Sander Zeilmaker), Bas Helfferich, Arjan Outhuyse (Finn Janssen), Mateusz IJpe, Reinier v/d Stap, Remko Zandberg, Mart Beuker en Kevin Hoekstra (Jort Scheffer) het veld.

Nadat om twee uur het startsignaal klonk, kreeg Bas Helfferich al snel de kans om de score te openen. Zijn vizier stond nog niet op scherp en hij mikte net te hoog. Vijf minuten later was het Reinier v/d Stap die met een goede actie de bal bij Mart Beuker kreeg. De Oerterper doelman had echter het juiste antwoord op de actie. Halverwege de eerste helft raakte een kopbal van Kevin Hoekstra de lat en nadat Reinier v/d Stap één op één voor de doelman verscheen, kwam laatstgenoemde opnieuw als winnaar uit de bus. Oerterp kwam er ook af en toe gevaarlijk door en het was Youri Bouma die op fraaie wijze een treffer wist te voorkomen. Uiteindelijk wist de thuisploeg vlak voor rust alsnog de 1-0 op het scorebord te zetten.

Na de rust probeerde Oerterp de voorsprong uit te breiden, maar de bal belandde via de Harlinger defensie tegen de paal, waardoor fc Harlingen ontsnapte. JO19-1 spelers Jort Scheffer en Finn Janssen werden gebracht voor Kevin Hoekstra en Arjan Outhuyse. De gelijkmaker lag op de schoen van Remko Zandberg, maar via de vingertoppen van de keeper belandde deze ook op de paal. Na een uur spelen wist Oerterp het net wél te vinden en breidde de score uit naar 2-0. fc Harlingen had nog een kwartier om de aansluiting te vinden. Marco de Boer werd nog vervangen door JO19-speler Kenji de Rover en Sander Zeilmaker kwam nog voor Youri Bouma.

Ondanks dat fc Harlingen wat meer op de aanval ging spelen en ook wist te scoren werd deze door de grens afgevlagd wegens buitenspel. De thuisploeg wist in de slotfase nog tweemaal te scoren en de wedstrijd eindigde in 4-0.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Met nog een paar wedstrijden te gaan zal fc Harlingen echt weer punten moeten halen om niet onder de streep te eindigen. De eerste kans is zondag in eigen huis. Dan wordt er gespeeld tegen Read Swart.

 

Sponsoren