Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen boekt belangrijke zege op Renado

28-04-2024

Tijdens het Koningsweekend heeft fc Harlingen zich in de strijd om handhaving een goede dienst bewezen door een belangrijke zege te boeken op Renado. Ondanks de betere kansen werd de wedstrijd pas in de slotfase beslist.

Opstelling: Jesse Jaasma, Youri Bouma, Bas Helfferich, Henk Helmus, Mateusz IJpe, Marco de Boer, Reinier v/d Stap (85′ Jarno Attema), Wessel Roorda (77′ Jort Scheffer), Daan Mulder (72′ Arjan Outhuyse), Remko Zandberg, Mart Beuker (72′ Kevin Hoekstra).

Niet op de gebruikelijke zondagmiddag, maar al op vrijdagavond om acht uur was de aftrap. Beide ploegen wisten dat alleen de winst telde en fc Harlingen ging voortvarend van start, want al binnen de vijf minuten legde Reinier v/d Stap de bal af op Wessel Roorda die echter iets te hoog mikte. Renado voetbalde er ook regelmatig goed doorheen. Echter werd doelman Jesse Jaasma niet echt in verlegenheid gebracht. De doelman van Renado kreeg regelmatig hulp van het aluminium, want fc Harlingen raakte tot driemaal toe de paal of de lat. Het was bijna pauze toen Wessel Roorda de thuisploeg op een verdiende voorsprong zette in een niet onaantrekkelijke eerste helft.

Na de pauze ging Renado op zoek naar de gelijkmaker en speelde wat meer richting het Harlinger doel. De defensie hield stand en ruimde alle ballen op. Bij een stand van 1-0 bleef het lang spannend. Beide ploegen voerden wissels door en naarmate de wedstrijd vorderde drong fc Harlingen wat meer aan. Twee minuten voor tijd viel de beslissing toen een hoekschop door Remko Zandberg via de binnenkant van de paal achter de St Nykster doelman werd geknald: 2-0. De blessuretijd liep al toen Bas Helfferich opstoomde en de meegelopen Jarno Attema op maat bediende. Een katachtige reflex van de doelman van Renado voorkwam een derde treffer. Eindstand dus 2-0. Drie heel belangrijke punten voor fc Harlingen in de strijd om handhaving. Op zondag 12 mei speelt de ploeg in en tegen Oldemarkt. Dat is de laatste weken op stoom, dus onze jongens zijn alvast gewaarschuwd.

Recap van de wedstrijd zie je hier: Just Look So Easy Facebook  en/of hier: Just Look So Easy Instagram

Volg ons voor meer nieuws

Sponsoren