Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen behoudt koppositie ondanks gelijkspel

07-02-2023

Na een aantal vriendschappelijke wedstrijden ging voor fc Harlingen afgelopen zondag het tweede deel van de competitie van start. Tegenstander was vv Nieuw-Roden uit Drenthe.

Na een rit van zo’n 80 kilometer en het passeren van twee grensposten arriveerden onze mannen op het plaatselijke sportpark. Van tevoren was duidelijk dat beide ploegen eigenlijk geen genoegen namen met minder dan drie punten. Voor fc Harlingen om de koppositie te verstevigen en voor Nieuw-Roden om het gaatje naar de kop te dichten. Bovenin staat het namelijk dicht bij elkaar en dus wilden beide ploegen voor de winst gaan.

fc Harlingen deed dat onder aanvoering van Mateusz IJpe: met sluitpost Jesse Jaasma en het defensieve blok van Marco de Boer, Youri Bouma en Martijn Homminga. Voorin Kevin Hoekstra, Remko Zandberg en Mart Beuker en verder Reinier v/d Stap, Arjan Outhuyse en Frank Claasz Coockson.

Het waren de bezoekers die via een hoekschop de eerste mogelijkheid kregen, maar deze werd onderschept door Nieuw-Roden. Zij zetten een snelle counter op en rondden deze doeltreffend af: 1-0. fc Harlingen herpakte zich snel en het was Mart Beuker die kort daarop met een rake kopbal de stand weer gelijktrok.

De thuisploeg kreeg kansen op meer en kwam andermaal op voorsprong. Echter stond de Harlinger grensrechter met de vlag omhoog vanwege buitenspel. De scheidsrechter nam wel de moeite naar hem toe te lopen, maar bleef bij zijn beslissing: doelpunt! fc Harlingen moest weer in de achtervolging en nadat Mart Beuker werd aangetikt binnen de rechthoek en neer ging, kende de scheidsrechter een strafschop toe aan fc Harlingen. Deze werd feilloos benut door Remko Zandberg en hij bracht de ruststand op 2-2.

Arjan Outhuyse bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Aaron Bouwhuis. Al met al werd de tweede helft er qua voetbal niet beter op. Veel overtredingen en frustraties en twee ploegen die niet wilden verliezen, maar weinig kansen creëerden. Uiteindelijk waren het de Harlingers die op voorsprong kwamen nadat Remko Zandberg een vrije trap geweldig richting de kruising knalde: 2-3.

Wessel Roorda werd nog in het veld gebracht voor Mart Beuker en Jens van Sluis mocht het laatste kwartier Youri Bouma vervangen. Doordat de normaal moeilijk te passeren Harlinger defensie in de slotfase even niet oplette kon Nieuw-Roden vijf minuten voor het eindsignaal van dichtbij de 3-3 op het scorebord zetten. In de slotfase leek Nieuw-Roden zelfs de winnende te maken, maar de scheidsrechter stond deze keer wél op één lijn en keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Daar was niet iedereen het mee eens. Of zoals de sportverslaggever van RTV Drenthe het verwoordde: ‘Dat was geen buitenspel. In geen 100 jaar!‘ Misschien had er meer ingezeten, maar uiteindelijk mochten beide ploegen blij zijn met een punt.

Alle foto’s van deze wedstrijd zien? KLIK HIER!

fc Harlingen kan zich opmaken voor de tweede topper op rij. Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen Zevenhuizen op het programma. Ook nu zullen beide ploegen voor de winst willen gaan en blijft de strijd bovenin onveranderd spannend.

Meer nieuws? Volg onze socials

Sponsoren