Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen als koploper de winterstop in

13-12-2022

Na de 3-0 zege op Black Boys afgelopen zondag is en blijft fc Harlingen de aanvoerder van de ranglijst in de 4e klasse B en gaat dus als ‘Herbstmeister’ de winterstop in. Foto’s D. Breidenbach.
Waar de eerste helft nog redelijk gelijk opging, was fc Harlingen na de rust te sterk.

Met de betrouwbare sluitpost Jesse Jaasma en de moeilijk verslaanbare defensie bestaande uit Youri Bouma, Imro Schouwenaar en Martijn Homminga. Het blok op het middenveld bestaande uit Ivo Wilkeshuis, captain Mateusz IJpe, Aaron Bouwhuis en de snelle Reinier v/d Stap en voorin Remko Zandberg, Sander Zeilmaker en Kevin Hoekstra begon het team onder leiding van Steffen Hansma en zijn assistent Peter Outhuijse aan de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het eerste grote gevaar kwam echter van de gasten uit Sneek.

Al na vijf minuten wist men door te breken en belandde de spits in een één op één met doelman Jaasma. Hij kwam echter goed en tijdig zijn doel uit en bracht redding. Aan de andere kant was het Sander Zeilmaker die de score kon openen. De Sneker doelman kwam uit, maar Sander wist de bal over de doelman heen te krijgen, maar vervolgens was de vaart eruit en kon Black Boys net voor de doellijn wegwerken. Het duurde een klein half uurtje voordat Kevin Hoekstra de Harlingers op voorsprong zette. Een hoge bal bleef hangen voor het doel waar Hoekstra op de juiste plek stond om binnen te koppen. Black Boys kwam ook een aantal keren voor het doel van Harlingen, maar de defensie was niet te verslaan en als de laatste linie dan toch werd doorbroken, was het Jesse Jaasma die als sluitpost zijn doel schoonhield. fc Harlingen ging dus met een minimale voorsprong de rust in wetende dat het de tweede helft wel een tandje bij moest zetten.

Na de pauze waren de kansen voor fc Harlingen. Een kwartier na rust verrichtte Martijn Homminga goed voorbereidend werk, waardoor Kevin Hoekstra in stelling werd gebracht en de verdiende 2-0 aantekende. Hierna kreeg de thuisploeg meerdere kansen om de voorsprong nog verder uit te breiden. Echter misten de schoten voldoende kracht om echt voor problemen te zorgen. Met nog ongeveer een kwartier op de klok viel Imro Schouwenaar geblesseerd uit en werd vervangen door Arjan Outhuyse. Gelukkig is hij weer hersteld van zijn hamstringblessure en kon hij weer een aantal minuten maken in de hoofdmacht. Ook Sander Zeilmaker werd naar de kant gehaald en in zijn plaats kwam Frank Claasz Coockson. Black Boys kreeg nog een vrije trap die gevaarlijk richting het doel van fc Harlingen ging, maar Jesse Jaasma stond uitstekend te keepen vandaag. Black Boys eindigde de wedstrijd met tien man, nadat een speler kritiek had op een arbitrale beslissing. Als beloning kreeg hij een gele kaart gepresenteerd. Zijn tweede van die middag en dus mocht hij de kleedkamer alvast opzoeken. In de slotfase deden de invallers het: Arjan Outhuyse gaf een perfecte voorzet en Frank Claasz Coockson stond op precies de goede plek om de eindstand op het scorebord te zetten: 3-0.

Zo gaat fc Harlingen dus met 26 punten uit elf wedstrijden als koploper de winterstop in. Met de meest scorende voorhoede en de minst gepasseerde defensie. Dat ook nog! Zondag kan de 1e periodetitel worden behaald zonder zelf te spelen, maar dan mag Nieuw-Roden niet winnen van Terschelling. Dat is dus nog even afwachten.

De competitie wordt zoals het nu staat, hervat op zondag 5 februari. Dan staat direct de kraker tegen Nieuw-Roden op het programma. Daarover later meer. Voor nu wens ik iedereen goede feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar.

Sponsoren