Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 35+ kampioen

09-11-2018

fc Harlingen 35+ kampioen

Op vrijdagavond 2 november stond er een kapitaal aan ervaring klaar op de Vierkantsdijk voor de beslissende strijd om het kampioenschap in de KNVB 35+ competitie. Met fc Harlingen, Mulier uit Witmarsum, Tzum en Arum op het affiche is elke wedstrijd in deze competitie een streekderby en zo ging het er af en toe ook aan toe. Er werd veel strijd geleverd maar fair play en plezier stonden duidelijk voorop.

Het 35+ team van fc Harlingen is nieuw en bestaat voornamelijk uit spelers van het 3e elftal wat op zondag speelt. Dit seizoen hebben ze het initiatief genomen om, nu iedereen deze leeftijdsgrens inmiddels gepasseerd is, het niet rustiger aan te doen in het weekend maar op vrijdagavond deel te nemen aan een extra competitie. In deze 35+ competitie worden 12 wedstrijden gespeeld en bij aanvang van de laatste ronde stonden fc Harlingen en Mulier met evenveel punten aan kop. Iedereen wist dat de kraker van deze avond de beslissing zou zijn in het kampioenschap.

Om 19.30 uur was de aftrap tussen de nummers 1 en 2 en al snel werd duidelijk dat Mulier maar met één doel naar de havenstad was gekomen. Winnen in en tegen fc Harlingen. Ze begonnen de wedstrijd sterk. Met verzorgd positiespel drukten ze fc Harlingen naar de eigen helft. De thuisspelende ploeg had het moeilijk. Ondanks de druk die Mulier uitoefende wist fc Harlingen in de eerste de beste counter wel direct te scoren. Het was Joost Outhuyse die zijn broer Niels met een bekeken assist in stelling bracht voor de goal van Mulier. Met een klassieke schijnbeweging zette Niels de keeper op het verkeerde been en maakte tegen de verhouding in de 1-0. Al snel kwam Mulier verdiend op gelijke hoogte na een mooi uitgespeelde aanval. Veel tijd had fc Harlingen niet om de winst naar zich toe te trekken maar gelukkig was daar opnieuw Niels Outhuyse die met een verwoestend schot de 2-1 in de touwen joeg. Met houwen en keren wist de thuisploeg de 3 punten veilig te stellen en zodoende alles in eigen hand te houden. De opdracht was duidelijk: minimaal vier punten uit de laatste twee duels halen.

Mulier wist dat, als ze nog kans wilden maken op het kampioenschap, het doelsaldo beslissend zou zijn. Dan moest fc Harlingen wel een wedstrijd verliezen. De wedstrijden tegen Arum en Tzum won Mulier dan ook overtuigend met 5-0 en 3-0. fc Harlingen speelde duidelijk op resultaat in de laatste twee wedstrijden. De tegenstanders mochten het spel proberen te maken maar ook hier bleek dat fc Harlingen over een sterke verdedigende linie beschikt en niet voor niets de minste doelpunten tegen heeft deze competitie. De tegenstanders konden nauwelijks kansen creëren en als die er al wel kwamen stond keeper Stefan Hanekamp keer op keer in de weg. Fc Harlingen speelde het simpel uit en met een 2-1 winst op Arum en 2-0 op Tzum werd de maximale score voor deze avond bereikt en kwam het kampioenschap niet meer in gevaar. Een mooi resultaat voor het debuterende fc Harlingen.

Spelers die deze avond meededen namens fc Harlingen waren: Stefan Hanekamp (K), Arjan van Velzen, Anne Alberda, Mathieu Visser, Emiel Postmus, Edwin van Alphen, Edwin de Gorter, Sjirk Koster, Niels Outhuyse, Joost Outhuyse en Daniël Outhuyse. (Hilko Mulder en Lammert Kleefstra ontbraken deze avond).

Sponsoren