Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 3 verliest in Stiens (+video)

10-05-2019

fc Harlingen 3 verliest in Stiens (+video)

“Vanavond lukt?”, dat lees ik nadat ik het voor mij bekende doppen-van-een-bierflesje-piepje van mijn telefoon hoor en mijn Whatsapp heb geopend. “Hoi Daan, volgens mij heb ik mijn ribben gekneusd. Dus weet nu ff niet of het handig is om vanavond te voetballen”, antwoord ik. “Ok, dan zoek ik verder naar alternatieven”, is het rustige antwoord van onze kelderklassecoach.

Daan, zoon van voormalig voorzitter Theo, broertje in de luwte van Niels en Joost en jongen van de Vierkantsdijk. Iedere week druk in de weer, ondersteund door Sergeant-Majoor Dekker, om ervoor te zorgen dat er precies genoeg bij de aftrap op zondagmorgen, of bij wijze van uitzondering op vrijdagavond, verschijnen. Een gebutste ribbenkast is niet het eerste laffe excuus wat Daan naar de aanloop van een competitiewedstrijd voorbij ziet komen. Dat verklaart zijn rustige reactie. Daan gaat plichtsgetrouw op zoek naar alternatieven. “Eikel”, denk ik tijdens het trainen van mijn jeugdteam, “niet zeiken, op je tanden bijten en bokje staan voor Daan, want hij heeft je nodig”.

Na de training zie ik dat Daan al heeft gebeld, dus ik bel hem terug met de mededeling dat ik er bij ben, maar dat het misschien handig is dat ik op de laatste man kom zodat ik niet teveel duels hoef aan te gaan. Daan zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken, hij regelt dat. Daan regelt het, op donderdagavond tijdens de bijeenkomst van de elftallencommissie, op vrijdag en zaterdag vult hij de gaten die worden achtergelaten door alle legitieme afzeggingen, op zondag met uitzondering van carnaval en hier en daar een festival, regelt hij de ballen, de scheids en vult hij de waterzak.

Maar dat is nog niet alles! Hij doet als speler ook een duit in het zakje. Zo scoorde hij afgelopen vrijdagavond in Stiens onze enige treffer. En niet zomaar een treffer, een ware elfmeter kelderklasse-Panenka, waar Antonin “himself” trots op zou zijn geweest. Zo redde hij de eer van een voor ons tot dan teleurstellende wedstrijd. Ik ben er maar een paar keer per seizoen, maar ik ben trots als ik samen met jongens als Daan de kicksen aantrek om een balletje te trappen.

De winnaars van Potsie (player of the season) heb ik zo niet op het netvlies. Maar als Daan ook al scoort moeten ze er misschien een andere naam aan geven, ook al is deze niet uit te spreken, PCotsie (player coach of the season). Mijn stem is voor hem! Check hieronder de ‘Panenka’ van Daan (video).

 

 

Sponsoren