Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 3 heeft geen kind aan Friesland 4

02-05-2018

Al weer een tijdje geleden stond de thuiswedstrijd tegen Friesland 4 op het programma. In de heenwedstrijd werd ongelukkig gelijkgespeeld door een late (uiteraard onterechte) strafschop. Toen al werd duidelijk dat de Harlingers een iets talentvollere ploeg hadden dan de Leeuwarders.

Dat bleek ook deze zondag. Friesland had krap aan 11 man dus de opdracht was duidelijk. Helemaal scheel tikken die gasten totdat ze niet meer kunnen. En zo geschiedde. Gastspeler Tom ‘The Bosnian’ Bosma was de eerste die de trekker overhaalde. Niet veel later maakte Niels de 2-0. Friesland kon hier weinig tegenover zetten. De mooiste aanval en het mooiste doelpunt vielen nog voor rust. Na prachtig combinatiespel belandde de bal op rechts bij Edwin die de bal strak voorgaf op Stefan. De afronding was puntgaaf.

In de rust verliet een speler van Friesland het terrein. Hij was in onvrede geraakt met zijn tien medespelers. Hierdoor werd het de tweede helft een mission impossible voor Friesland. De tweede helft was ondanks het overtal voor fc Harlingen van een bedenkelijk niveau. Wel werd er nog uitgelopen naar 7-0 door doelpunten van Joost, Anne, Timo en good old René (mooi lobje). Nog even een eervolle vermelding voor Marcel die voor het eerst dit seizoen de nul hield. Maar daar mag hij ook zeker laatste man Jelle Talhout voor bedanken.

Sponsoren