Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 3 bindt ook MKV 3 aan de zegekar

23-05-2018

U bent misschien nog steeds bezig met het lezen of bijkomen van het verslag van de wedstrijd tegen Drachten maar we zijn inmiddels al weer een week verder in de echte tijd. Ook afgelopen zondag werd er weer gevoetbald. Opnieuw een uitwedstrijd. Behaalde rendementen uit het verleden bieden gelukkig niet altijd garanties voor de toekomst. Waar de prestatiecurve van fc Harlingen 3 (voorheen 4) in uitwedstrijden nogal eens te wensen overliet trekt het derde dit seizoen opvallend vaak aan het langste eind. (aan het einde van het seizoen zal dit ook weer nader worden toegelicht in het statistiekenoverzicht).

Het rooms-katholieke MKV’29, die wij als oud-Roburianen natuurlijk nog een warm hart toedragen, werd deze zondag het slachtoffer van de ongekende uitreeks van de havenstedelingen. Gezien het eerste deel van de eerste helft leek het aanvankelijk op een fiasco uit te draaien. Na een halfuur spelen keek de fch namelijk tegen een 2-0 achterstand aan. Het eerste doelpunt viel uit een rebound na een pegel op de lat. Hoe de 2-0 viel moet u maar even navragen bij onze doelman De Jong. Het had iets te maken met het te laat sluiten van de benen bij de eerste paal.

De achterstand legde de fch echter niet lam. Integendeel zelfs. De rug werd gerecht. Het werd 2-1 door een doelpunt van Mohamed Daher. De man die het zelfs tijdens de ramadam twee keer zoveel lucht heeft dan de gemiddelde hollandse boerenlul. De preciese totstandkoming van het doelpunt moet ik u schuldig blijven daar ik even naar de kleedkamer was voor een chinees smeerbeurtje van de hamstring.

fc Harlingen ging door en kwam na een prachtige aanval op 2-2. Arjen speelde Andere Edwin aan door het centrum. Andere Edwin (dezelfde als net) gaf een mooie bal op Mohamed die de bal panklaar legde voor Yasin. Yasin, de man die zich wel eens vergist in de tijd/dag. Yasin, de man die wel eens problemen heeft met whatsapp. Yasin de man die altijd scoort rondde feilloos af.

Een mooie ruststand zou je zeggen na een 2-0 achterstand maar de koek was nog lang niet op. Het werd 2-3 door opnieuw Mohamed. Op een lege maag soleerde hij zich naar z’n tweede doelpunt. Alsof dat nog niet genoeg was maakte Yasin er ook nog 2-4 van met een prachtige lob over de Leeuwarder doelman. MKV lag nog voor rust op de rug.

Dat het in de tweede helft nog 3-4 werd is van secundair belang. Een minder spectaculaire tweede helft maar wel weer een mooie uitoverwinning. Met dank aan de gastspelers van deze week. De tweede plek is voorlopig weer in handen.

Zondag de laatste thuiswedstrijd voor het derde. Blackboys is de tegenstander. Na de wedstrijd de spannende uitreiking van de POTSIE (Player Of The Season)-award. Een springkussen voor de kinderen. Een lekkere barbecue en ongetwijfeld veel gezelligheid. Komt dat zien!

Sponsoren