Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 2 verliest eerste competitiewedstrijd

03-10-2023

Nadat al twee weken achter elkaar de tegenstander verstek liet gaan mochten we nu dus weer tegen Oosterlittens aantreden. We troffen ze al eerder dit seizoen in de beker. Toen ging de wedstrijd terecht verloren met 3-1. Kanttekening, dit was de zondag na de visserijdagen dus veel jongens hadden al een zware week achter de rug en daarnaast was het bloedheet die dag.

De eerste helft begon heel slordig voor beide ploegen. Veel ballen vlogen heen en weer en beide ploegen hadden moeite om de bal wat langer in de ploeg te houden. Oosterlittens hanteerde, net als in de vorige wedstrijd, voornamelijk de lange bal. Hieruit werden ze een aantal keer gevaarlijk, met name door de slordigheden bij fc Harlingen. Vele jongens liepen uit positie en de onderlinge afstanden waren gigantisch. Als fc Harlingen dan wel de bal had deden we er weinig mee, veel balverlies en de steekballen met enige potentie werden onderschept door het solide centrum van Oosterlittens. Vanuit de Harlinger zijde zat er ook weinig creativiteit in en belandde veel passes in de voeten bij de tegenstander. Hierdoor blijf je onder druk staan wat uiteindelijk resulteerde in een terechte penalty vlak voor rust. Deze werd beheerst ingeschoten door Oosterlittens, 1-0 voor de thuisploeg.

In de rust werden er een aantal wissels toegepast; Cyrus en Ronin kwamen in de ploeg. Hierdoor kwam er iets meer beweging en nieuwe energie op het middenveld. In de laatste fase waren we nog wat onzorgvuldig, te druistig. Oosterlittens had er wel moeite mee en kregen minder goed de bal naar voren. Dit resulteerde in wat overtredingen en dus ook een vrije trap voor fc Harlingen op ongeveer 25 meter van de goal. Cyrus krulde hem keuring binnen bij de tweede paal, buiten het bereik van de inval-keeper van Oosterlittens, een speler moest namelijk op goal na een botsing een paar minuten eerder. Binnen no-time stond het echter weer 2-1. Uiteindelijk bouwde ze dit uit tot 3-1 en daarna kon fc Harlingen nog wat terugdoen uit een corner van Jesse, die binnengelopen werd door Jort. Ondanks de blessurebehandelingen, wissels en keeper-wissel werden in Oosterlittens geen minuten bijgetrokken waardoor de eindstand 3-2 werd.

Een slordige eerste helft en niet adequaat ingrijpen door fc Harlingen in de tweede helft heeft ons uiteindelijk 3 punten gekost. Gelukkig heerst er genoeg positiviteit in de groep en dat werkt aanstekelijk! We gaan rustig door met bouwen en op naar zondag want dan staat Warga thuis op het programma! Aanvang 12.00 uur.

Sponsoren