Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1

02-09-2019

    No feed items found.

fc Harlingen 1 in bekercompetitie 
Afgelopen zondag speelde fc Harlingen 1 de eerste wedstrijd in de bekercompetitie. Tegenstander deze middag was sf Deinum. De Harlingers gingen van start met een aantal nieuwe namen, want in de basis stonden: Pieter Wesseloo, Siefko Jager, Jurjen Breimer, Mateusz IJpe, Yuri Riemersma, Imro Schouwenaar, Patrick v/d Waard, Frank Claasz Coockson, Fabian Donderwinkel, Remko Zandberg en Arjan Outhuyse.

De gasten uit Deinum wisten al snel met een goede aanval het net te vinden en al na vijf minuten stond het 0-1. fc Harlingen liet zich niet van de wijs brengen en binnen tien minuten was de stand weer gelijk. Beide teams lieten goed voetbal zien en na twintig minuten resulteerde dit in een kans voor Deinum, maar oog in oog met de keeper schoot de speler over het doel. fc Harlingen mocht een aantal hoekschoppen nemen, maar die leverden niet het gewenste resultaat. Na ruim een half uur spelen, kroop fc Harlingen door het oog van de naald toen de gasten binnen een paar seconden de lat en de keeper raakten en de bal in derde instantie naast het doel ging. Er waren nog kansen aan beide kanten, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

De tweede helft begon  net zoals de eerste. De thee was koud achter de kiezen of de gasten hadden het net al weer gevonden: 1-2. Beide teams kregen kansen op meer, maar het lukte fc Harlingen ook ondanks een aantal hoekschoppen niet een doelpunt te forceren. Ook Deinum liep niet verder uit, waardoor 1-2 ook de eindstand was.

Komende zondag speelt fc Harlingen haar tweede bekerduel in Munnikeburen. Tegenstander is dan VWC. 

Sponsoren