Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 ziet voorsprong groeien tijdens paasweekend

11-04-2023

Afgelopen weekend was er vanwege de Paasdagen geen speelronde ingepland, maar werden de eerder afgelaste wedstrijden ingehaald. fc Harlingen 1 was dit weekend dus vrij, want de thuiswedstrijd tegen Tijnje was in het ‘sneeuwweekend’ de enige wedstrijd die doorging in de 4e klasse B. De rest van die geplande wedstrijden, die de winnaar van de tweede periode bepaalde, werd in en rond het paasweekend dus ingehaald.

Al op donderdagavond bereikte goed nieuws het Harlinger sportpark. Laagvlieger Blue Boys deed in strijd tegen degradatie verrassend goede zaken door de enige overgebleven concurrent in de strijd om het kampioenschap met 2-1 te verslaan. Nieuw-Roden verloor dus voor de derde keer op rij en fc Harlingen zag de voorsprong (met nog vier wedstrijden te gaan) oplopen naar acht punten. In theorie zou fc Harlingen dus komend weekend al kampioen kunnen worden. Daarover later meer.

Op Goede Vrijdag deed De Sweach goede zaken in die strijd om de periodetitel. In Sneek werd een 6-0 overwinning geboekt op Black Boys dat een slechte avond kende en de wedstrijd ook nog eindige met negen man na twee rode kaarten. Hierdoor pakte de ploeg uit Beetsterzwaag de koppositie in de periodestand, maar omdat THOR Tweede Paasdag met 4-2 won van Nieuweschoot eindigen zij één punt boven De Sweach en plaatste de ploeg uit Lippenhuizen zich voor de play-offs.

Warga deed Paasmaandag ook goede zaken door Terschelling met 2-1 te verslaan en lijkt inmiddels met een voorsprong van zes punten tot de beruchte streep de weg uit het degradatiemoeras te hebben gevonden.

Zoals gezegd kan fc Harlingen komende zondag al de kampioensvlag hijsen. Het moet dan zelf winnen van Blue Boys en Nieuw-Roden mag dan geen punten pakken tegen het lastige THOR, maar laten we niet te veel op de zaken vooruitlopen.

fc Harlingen

Sponsoren