Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 zegeviert tegen Terschelling

14-11-2022

Hoeveel kansen heb je nodig om een doelpunt te maken?‘ Dat was zondag een veel gehoorde vraag op Sportpark Vierkantsdijk bij de wedstrijd tussen fc Harlingen en sc Terschelling. Kansen waren er namelijk genoeg voor de thuisploeg, maar het duurde ruim een uur voordat de score werd geopend en fc Harlingen uiteindelijk dikverdiend de drie punten mochten bijschrijven. Foto’s: Dorus Breidenbach

Al na vijfendertig seconden kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd, maar Kevin Hoekstra schoot rakelings voor het doel langs. Binnen tien minuten gaf Marco de Boer een pass op maat naar Remko Zandberg, maar de eilander doelman wist deze inzet onschadelijk te maken. Er stond een kwartier op de klok toen Ivo Wilkeshuis met een prachtige bal Sander Zeilmaker de diepte instuurde. De doelman miste de bal, maar werd geholpen door zijn verdediging en de bal werd op de doellijn gered en leverde fc Harlingen één van de vele hoekschoppen op. Deze belandde bij Sander Zeilmaker, maar ook deze keer ging de bal er niet in. Terschelling brak na een half uur voor het eerst gevaarlijk door de Harlinger defensie heen, maar uiteindelijk ging de bal over het doel van Jesse Jaasma. Kevin Hoekstra kreeg andermaal een grote kans nadat de opstomende Reinier v/d Stap hem op maat bediende, maar doelman Jorn Doeksen kon nog net zijn voet tegen de bal krijgen en behoedde zijn ploeg opnieuw van een achterstand. Dat er voor rust niet gescoord werd, mocht een wonder heten.

Na de rust ging fc Harlingen door met zoeken naar de openingstreffer. Dit duurde uiteindelijk tot de vijfenzestigste. Remko Zandberg nam de vrije trap die de thuisploeg eindelijk op een welverdiende voorsprong zette. Zo moeizaam dat het scoren ging, zo makkelijk leek het nu te gaan, want vier minuten later wist Sander Zeilmaker het net ook te vinden en hij maakte er 2-0 van. In het laatste kwartier werden er een aantal wissels doorgevoerd aan Harlinger zijde. Sander Zeilmaker verliet het veld voor Allard Hoekstra en Aaron Bouwhuis verving Frank Claasz Coockson. Tien minuten voor tijd belandde een afvallende bal voor de voeten van Aaron Bouwhuis en hij rondde beheerst af: 3-0. In de slotfase kregen de JO19-spelers Finn Janssen en Niels Attema speelminuten voor Ivo Wilkeshuis en Kevin Hoekstra. Gescoord werd er niet meer, maar de vreugde was er niet minder om. Drie punten erbij en fc Harlingen blijft bovenin meedoen.

Volgende week staat er een uitwedstrijd gepland in Nij Beets. Tegenstander is dan Blue Boys.

Sponsoren