Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 wint van Black Boys

10-09-2023

Vrijdagavond speelde fc Harlingen 1 de tweede wedstrijd in de bekercompetitie. Deze avond kwam Black Boys uit Sneek op bezoek. De Snekers hadden de eerste wedstrijd gelijkgespeeld tegen Blauw Rood’20. fc Harlingen ging onderuit op Ameland en had dus iets goed te maken. Hiervoor leken de Snekers (die dit seizoen uitkomen in de 5e klasse) de ideale tegenstander.

In de praktijk bleek het niet zo eenvoudig. fc Harlingen kreeg wel de betere kansen, maar het spel was vaak slordig en onzorgvuldig. Toch zette Reinier v/d Stap de thuisploeg op voorsprong. Bas Helfferich probeerde het vanaf een meter of dertig, maar zijn schot spatte uiteen op de lat, waarna Reinier v/d Stap de afvallende bal binnen kon koppen en dus 1-0.

Ondanks dat de thuisploeg wel kansen kreeg op meer, was de afronding niet zuiver genoeg en was de ruststand licht in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft kwam Black Boys wat vaker naar voren en kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker. Jesse Jaasma was deze avond alert en hield zijn doel schoon. Het bleef lang 1-0. Heel lang zelfs, maar in de laatste tien minuten ging het snel. fc Harlingen zette de druk erop en Jarno Attema bracht de stand op 2-0. Het publiek was nauwelijks uitgejuicht van dit doelpunt of Kevin Hoekstra had de 3-0 al tegen de touwen liggen. De Snekers werden overlopen en alsof het nog niet genoeg was, bepaalde Reinier v/d Stap de eindstand op 4-0.

Ondanks het soms stroeve spel een verdiende overwinning. De laatste bekerwedstrijd in de poulefase is zondag 17 september. Dan spelen onze jongens in Bolsward tegen Blauw Rood’20. Eerst is er a.s. dinsdag nog een oefenwedstrijd. Tegenstander op sportpark Vierkantsdijk is dan derdeklasser Wykels Hallum. De aftrap bij fc Harlingen is om 20.00 uur.

 

Volg ons via de socials

Sponsoren