Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 wint ook van Black Boys

13-05-2022

Donderdagavond heeft fc Harlingen 1 ook in de derde opeenvolgende thuiswedstrijd, tegen het Sneker vv Black Boys, de volle buit weten te behalen. Mede dankzij vier doelpunten van Jasper de Jong stond na negentig minuten de eindstand van 5-1 op het scorebord.

De zon scheen en er stond weinig wind, dus het was donderdagavond aangenaam weer voor een pot voetbal. Met Pieter Wesseloo onder lat en Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Bas Helfferich, Jarno Attema, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg, Jasper de Jong en Sander Zeilmaker in het veld werd er iets na acht uur afgetrapt.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken, want al na vijf minuten bracht Bas Helfferich de bal bij Sander Zeilmaker. Hij stak de bal door op de meegelopen Remko Zandberg en hij gaf een voorzet op maat die door Jasper de Jong werd binnengelopen en hij zette fc Harlingen op een 1-0 voorsprong. Er kwamen meer kansen voor de Harlingers. Een vrije trap van Arjan Outhuyse belandde uiteindelijk voor de voeten van Mateusz IJpe die maar net over het doel schoot. Ook Jasper de Jong en Stefan Adema kregen de kans om de score te vergroten, maar zij kopten naast het doel. Bij de eerste uitbraak van de Snekers na een kwartier spelen was het direct raak en was de stand weer gelijk. De thuisploeg was toch het gevaarlijkst en nadat Jasper de Jong de bal op het middenveld veroverde en het op een lopen zette, zag hij Sander Zeilmaker vrij staan, maar die raakte de lat. Ook Arjan Outhuyse en Bas Helfferich kregen een kans, maar het lukte de eerste helft niet meer om te scoren.

Na de rust moest Black Boys al snel met tien man verder. Mateusz IJpe werd op het middenveld hard onderuit gehaald en dit leverde Black Boys een rode kaart op. Niet dat het voetballen voor fc Harlingen hier in eerste instantie makkelijker op werd, want aan beide kanten werd regelmatig slordig gespeeld. Na een uur kwam Jelte Kroes in het veld voor Youri Bouma. De Snekers kwamen er af en toe gevaarlijk doorheen, maar gelukkig voor fc Harlingen waren ze slordig in de afwerking of had fc Harlingen het geluk aan hun zijde. Het lukte Jasper de Jong vijf minuten later om op de rand van de zestien bij zijn tegenstander weg te draaien en fraai de 2-1 tegen de touwen te schieten. Halverwege de tweede helft kwam Allard Hoekstra er in voor Jarno Attema. Lang bleef de marge in de score slechts één doelpunt en dan hoop je dat je tegenstander hem niet maakt. Tien minuten voor tijd brak Sander Zeilmaker door de defensie heen en koos de verre hoek, maar de bal vloog net voor het doel langs. Hierna ging het snel, want Arjan Outhuyse mocht een vrije trap nemen. Deze viel precies goed voor Sander Zeilmaker die fc Harlingen op een bevrijdende 3-1 voorsprong zette. Kort hierop wist Allard Hoekstra met een goede loopactie de bal net binnen de lijnen te houden. Via Remko Zandberg viel de bal voor de voeten van Jasper de Jong en hij maakte zijn derde van de avond: 4-1. In de slotfase kwam Tetze Helvrich nog in het veld voor Sander Zeilmaker. Hierna maakte Jasper de Jong zijn vierde van de avond nadat hij de doelman omspeelde en de 5-1 binnen kon schuiven.

fc Harlingen is productief op het eigen sportpark, want in drie duels werd er zeventien keer gescoord. Als de doelpuntenmachine zondag niet hapert, zouden er wel eens drie punten meegenomen kunnen worden uit Damwoude.

 

 

 

Volg onze socials en blijf op de hoogte van al het nieuws van fc Harlingen

Sponsoren