Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 wint finale

12-06-2019

fc Harlingen 1 wint finale

OLDEHOLTPADE- Nadat diverse teams kampioenschappen hadden gevierd dit seizoen was het voor het vlaggenschip erop of eronder. In de finale van de play-offs stond handhaving in de vierde klasse op het spel. Tegenstander in deze finale was de sc Balkbrug uit Overijssel. De wedstrijd moest gespeeld worden op neutraal terrein en dus reisde een volle bus met spelers, begeleiders en supporters af naar Oldeholtpade. Tijdens de warming up kwamen er meer en meer Harlingers binnenlopen en die steun hadden de mannen maar wat nodig. Het was die middag erop of eronder voor fc Harlingen. Winst was het enige wat telde en het werd een spannende strijd op Sportpark Olpae die pas in de verlenging werd beslist.

De selectie van Gerrie Schouwenaar bestaande uit: Egbert-Jan Panbakker,  Siefko Jager, Mateusz IJpe, Patrick van der Waard, Jurjen Breimer, Frank Claasz Coockson, Jesse Mulder (Yorick Ypma), Jari Lemmers (Bas Helfferich), Arjan Outhuyse (Jarno Attema), Sander Zeilmaker, Remko Zandberg.

Het team van trainer Gerrie Schouwenaar ging messcherp van start, want een lange bal van Jesse bereikte Remko die op zijn  beurt middels een strakke voorzet Sander aanspeelde. Een geplaatst binnenkantje en Sander had de bal al na 20 seconden tegen de touwen gedrukt: 1-0. Een razendsnelle voorsprong dus. De Balksters werden ruw wakker geschud en nog binnen het kwartier was de stand weer gelijk. Hierna ging het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen om op  voorsprong te komen. Het bleven echter tot kansen want tot de rust werd er niet meer gescoord.

Sterker nog: in de tweede helft kwamen beide teams ook niet tot scoren, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Balkbrug zakte weg, maar fc Harlingen leek een extra vaatje energie te hebben. Al vroeg in de verlenging wist Yorick met een lange bal van achteren Patrick te bereiken. Hij schoot fraai binnen en zette fc Harlingen op 2-1.

Pas diep in de verlenging kwam de bevrijdende treffer. Remko mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op Jarno en Remko schoot feilloos binnen: 3-1. Nog voor het eindsignaal deed Jarno er nog een schepje bovenop en zette de eindstand op 4-1. Hierna barstte het feest los.

Foto’s van de wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmEaSL6P

Het ging dit seizoen niet altijd even makkelijk, maar feit is dat onze jongens zich ook komend seizoen vierdeklasser mogen noemen! 

Sponsoren