Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 verliest van MKV’29 1

12-09-2022

Voor de tweede bekerwedstrijd ging fc Harlingen afgelopen zondag naar Leeuwarden voor de ontmoeting met MKV. De ploeg die vorig seizoen nog kampioen werd in de vierde klasse. Ondanks de goede start bleken de Leeuwarders een maatje te groot en stond fc Harlingen na negentig minuten met lege handen.

Met Jesse Jaasma, Jens van Sluis, Aaron Bouwhuis, Youri Bouma, Ivo Wilkeshuis, Frank Claasz Coockson, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Allard Hoekstra, Remko Zandberg en Marco de Boer aan de start klonk rond twee uur het startsein voor de wedstrijd.

fc Harlingen ging voortvarend van start, want Jens van Sluis kreeg al binnen tien minuten een grote kans, maar kopte rakelings over het doel. In de achttiende minuut was daar de voorsprong voor de gasten toen Marco de Boer goed doorzette waardoor Allard Hoekstra de bal teruglegde bij Remko Zandberg die de bal beheerst binnenschoof en de 0-1 aantekende. Frank Claasz Coockson kreeg de kans om de voorsprong te vergroten, maar hij schoot te gehaast en miste het doel. De inzet van Arjan Outhuyse ging via de binnenkant van de paal het veld weer in waarna MKV doeltreffend counterde en de gelijkmaker op het scorebord zette. Hierna ging de spits van MKV hard door op de Harlinger goalie en mocht niet klagen dat hij hiervoor slechts een gele kaart kreeg. Vlak voor rust brak MKV dwars door de Harlinger defensie heen en kwam hier op een 2-1 voorsprong. Aan Harlinger zijde kreeg Mateusz IJpe de kans om de stand weer gelijk te trekken, maar de Leeuwarder doelman kon de bal ternauwernood over het doel tikken.

Tweede helft
Youri Bouma was licht geblesseerd en bleef in de rust achter in de kleedkamer net als Allard Hoekstra. Voor hen in de plaats kwamen Jarno Attema en Kevin Hoekstra. fc Harlingen had in de tweede helft moeite met de snelle spitsen van MKV dat op 3-1 kwam, nadat een bal achterin niet goed weggewerkt werd en snel daarna uitliep naar 4-1. Bij fc Harlingen maakte JO19-speler Finn Janssen zijn debuut in de hoofdmacht en kwam voor Arjan Outhuyse. Ook Aaron Bouwhuis verliet het veld en voor hem kwam Wessel Roorda. fc Harlingen creëerde wel kansen, maar scoorde niet meer. Iets wat MKV nog wel twee keer lukte. Hierdoor kwam de eindstand op 6-1.

De laatste bekerwedstrijd speelt fc Harlingen a.s. donderdagavond in en tegen Oosterlittens. De aftrap van dat duel is 18.45 uur.

Sponsoren