Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 verliest van kampioen MKV’29

07-06-2022

Op de dag dat duizenden fietsers de regen en wind trotseerden voor de Elfstedentocht, werd op de Friese sportvelden de laatste speelronde van de reguliere competitie gespeeld. fc Harlingen 1 nam het deze Pinkstermaandag op tegen MKV’29 uit Leeuwarden. Waar de Harlingers in Leeuwarden eerder dit seizoen nog de volle buit pakten, gebeurde deze keer het tegenovergestelde en ging MKV’29 als kampioen van de 4e klasse B terug naar Leeuwarden.

fc Harlingen verscheen op deze regenachtige dag met Pieter Wesseloo, Stefan Adema, Youri Bouma, Jens van Sluis, Bas Helfferich, Tetze Helvrich, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Allard Hoekstra, Remko Zandberg en Sander Zeilmaker aan de aftrap en de line-up werd deze keer gevormd door het kampioensteam van onze JO13. Nadat er een minuut stilte was gehouden, was het half drie en begonnen alle wedstrijden tegelijkertijd.

Fc Harlingen was al zeker van een plaats in de play-offs en MKV zou bij winst kampioen zijn en was anders afhankelijk van Bakkeveen dat er één puntje achter stond en dat leidde bij de gasten toch tot spanning. Veel grote kansen waren er in de eerste helft niet. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg MKV wel kansjes, maar de Harlinger defensie stond als een muur en was moeilijk te doorbreken. Dat er met de rust nog niet gescoord was, was niet heel verrassend.

De tweede helft startte aan Harlinger zijde Jarno Attema voor Tetze Helvrich. De Leeuwarders gingen wat makkelijker voetballen en begonnen wat meer aan te dringen, maar fc Harlingen werkte de ballen weg. Totdat MKV na ruim een uur een hoekschop mocht nemen. Deze draaide gevaarlijk voor het doel en werd hard binnengekopt: 0-1. Bij fc Harlingen kwam Aaron Bouwhuis erin voor Jens van Sluis en even later Jeep Outhuyse voor Bas Helfferich. fc Harlingen had het lastig, want de druk van MKV nam toe en dit resulteerde een kwartier voor tijd in de 0-2. Het inbrengen van Marco Zeilmaker voor Sander Zeilmaker bracht geen verschil meer in de stand.
Meer foto’s van deze wedstrijd zie je via DEZE LINK

MKV is de kampioen van de 4e klasse B. fc Harlingen eindigt op een vierde plaats en kan terugkijken op een succesvol seizoen. Dat seizoen kan nog een gouden randje krijgen via de play-offs. fc Harlingen speelt a.s. donderdagavond al de eerste wedstrijd voor promotie naar de 3e Klasse. Tegenstander vv De Blesse komt naar Harlingen en de wedstrijd begint om 19.30 uur.

Sponsoren