Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 verliest van Deinum

23-05-2022

Het vlaggenschip is er in de strijd om de derde plek zondag niet in geslaagd om concurrent Deinum op afstand te houden. In een niet al te beste wedstrijd creëerden de Harlingers te weinig en stonden na negentig minuten met lege handen. Omdat ook Warga wist te winnen, strijden nu drie ploegen met evenveel punten om de derde plaats: fc Harlingen, Deinum en Warga. Foto’s: D. Breidenbach

In de eerste onderlinge ontmoeting dit seizoen zette fc Harlingen de Deinumers uiteindelijk nog simpel aan de kant en winst was eigenlijk het enige dat telde voor beide ploegen. De thuisploeg startte met: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Jens van Sluis, Jelte Kroes, Imro Schouwenaar, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg, Sander Zeilmaker en Jasper de Jong.

 

Nadat pupil van de week Lasse Goeres de officiële aftrap had verricht, werd om klokslag twee uur begonnen aan de wedstrijd. De eerste kans was al snel voor de thuisploeg. Een hoekschop van Arjan Outhuyse draaide de zestien in en werd door Mateusz IJpe richting het doel gekopt, maar hij kopte recht in de handen van de doelman. Na ongeveer een kwartier was er de eerste kans voor Deinum, maar hier bracht Pieter Wesseloo redding en dus was de stand nog in evenwicht. Sander Zeilmaker legde de bal terug op Arjan Outhuyse. Hij vond Remko Zandberg en hij miste het doel maar net.

Na iets meer dan een half uur te hebben gespeeld, zette Deinum na een snelle spelhervatting een goede aanval op en met een droge knal vanaf de rand zestien kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Deinum zette een tandje bij en voetbalde hierna makkelijker dan fc Harlingen en wist vlak voor rust de stand ook nog op 0-2 te zetten. fc Harlingen zocht dus met een achterstand de kleedkamers op en wist dat het de tweede helft beter moest.

Na de rust wordt Allard Hoekstra in het veld gebracht voor Jarno Attema. Vijf minuten na de hervatting kreeg fc Harlingen via Sander Zeilmaker een grote kans op de aansluitingstreffer, maar een speler van Deinum redde de bal op de doellijn. Aaron Bouwhuis kwam er in voor Imro Schouwenaar. Na ruim een uur mocht Deinum weer een hoekschop nemen en hier was het Jens van Sluis die tot tweemaal toe redding bracht op de doellijn. Jasper de Jong zette nog een bal voor op Remko Zandberg, maar hij raakte de bal niet hard genoeg, waardoor de doelman van Deinum niet in verlegenheid werd gebracht. De tijd begon te dringen voor fc Harlingen en Jelte Kroes werd vervangen door Marco Zeilmaker. In de slotfase werd het spel er van beide kanten niet beter op en namen de irritaties toe. Die leverden nog een paar gele kaarten op. Gescoord werd er niet meer. Voor fc Harlingen zat het er niet in vandaag en dat de punten naar Deinum gingen was eerlijk gezegd ook verdiend.

Voor fc Harlingen staan nog twee wedstrijden op het programma. Pinkstermaandag de laatste thuiswedstrijd tegen MKV dat al zeker is van promotie, maar eerst gaan we komende zondag naar Drachten voor het duel tegen ONB.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Volg onze socials @fcharlingen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sponsoren