Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 verliest in oefenduel van sf Deinum

21-01-2019

fc Harlingen 1 verliest in oefenduel van sf Deinum

fc HARLINGEN – Terwijl de temperatuur net boven het vriespunt uitkwam, traden de jongens van het eerste elftal van fc Harlingen aan voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen sf Deinum. Van trainer Gerrie Schouwenaar kregen maar liefst zeventien spelers de kans om te laten zien wat ze konden.

Aan de aftrap stonden: Egbert-jan Panbakker, Mateusz Ijpe, Siefko Jager, Sven Dijkstra, Bas Helfferich, Frank Claasz Coockson, Arjan Outhuyse, Jesse Mulder, Yassin Faggouss, Patrick v/d Waard en Remko Zandberg.

De thuisploeg startte niet zo fel als vorige week. Het eerste schot op doel was wel voor Remko Zandberg, maar zijn inzet werd gekeerd. Het waren de gasten die op voorsprong kwamen, nadat een aanvaller bij zijn man wegdraaide en de 0-1 tegen de touwen schoot. Al binnen een half uur keek fc Harlingen tegen een 0-2 achterstand aan, nadat een goede aanval van Deinum netjes werd afgerond met een doelpunt. Iets later zag Bas Helfferich een gaatje in de vijandelijke defensie en ging alleen op de keeper af. Deze werd tussen de benen door gepasseerd, maar de bal rolde net naast het doel. Ook Jesse Mulder had de pech dat zijn inzet door de doelman werd gered. Deinum was niet echt onder de indruk en kreeg ook nog twee goede kansen. Op de eerste was keeper Egbert-jan Panbakker alert en de tweede werd gekraakt door Mateusz Ijpe. Nadat Arjan Outhuyse namens fc Harlingen nog in het zijnet schoot, kwam Deinum vlak voor rust op 0-3.

In de tweede helft startten: Niels Vlottes, Nick v/d Kooi en Pier Zaagemans voor Siefko Jager , Sven Dijkstra en Remko Zandberg. Het duurde even voordat de eerste kansen zich aandienden. Na een klein uur werd een hoekschop van Mateusz Ijpe gered en was een kopbal van Deinum een prooi voor onze doelman. Hierna werden Mateusz Ijpe, Bas Helfferich en Yassin Faggouss vervangen door Kjelt van Breeden, Youri Bouma en Jarno Attema. Het leek het eerste duel zonder Harlinger doelpunten te worden, totdat Arjan Outhuyse in de slotfase de eretreffer op zijn naam zette. Hierdoor kwam de eindstand op 1-3.

Sponsoren