Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 verliest 1e finalewedstrijd

13-06-2022

fc Harlingen 1 zal a.s. zondag in de return van de finale van de play-offs een achterstand op de Wilper Boys goed moeten maken. Ondanks dat de Harlingers afgelopen zondag voldoende kansen kregen, stond na negentig minuten de eindstand op 1-3. Foto’s: D. Breidenbach.

En fc Harlingen was juist goed aan de wedstrijd begonnen, want al na drie minuten ketste een schot van Jasper de Jong tegen de paal, maar schoot hij de rebound binnen en zette de thuisploeg op 1-0. De Harlingers bleven kansen creƫren, want tien minuten later kon Remko Zandberg alleen op de keeper af maar die kwam op tijd zijn doel uit en voorkwam daarmee de tweede treffer.

Arjan Outhuyse onderschepte halverwege de eerste helft de bal op het middenveld. Hij zag Sander Zeilmaker richting het doel vertrekken, maar de voorzet was te hard en Sander werd niet bereikt. Vijf minuten daarna wisten De Wilper Boys de gelijkmaker te forceren. De gasten waren inmiddels wakker geworden en kwamen nog een aantal keren gevaarlijk dichtbij het doel van Pieter Wesseloo, maar hij redde een aantal keren knap, waardoor de stand gelijk bleef. Het spel bij de thuisploeg werd wat slordiger en de gasten werden sterker en wisten vijf minuten voor rust dan ook op voorsprong te komen: 1-2. Aan de andere kant, kwam Jasper de Jong door de verdediging heen en leek binnen de beruchte lijnen naar de grond te worden getrokken, maar de scheidsrechter van dienst was resoluut en kende geen strafschop toe. Vlak voor de thee kreeg fc Harlingen nog een kans op de gelijkmaker. Arjan Outhuyse nam een vrije trap die door Stefan Adema werd verlengd, waarna Mateusz IJpe de bal voor het inkoppen had, maar de doelman in de weg stond.

Martijn Homminga verscheen aan de aftrap van de tweede helft voor Jelte Kroes. Het was duidelijk dat fc Harlingen op zoek moest naar de gelijkmaker en ging dat dan ook, maar had het geluk niet aan haar zijde. Kansen voor Arjan Outhuyse en Remko Zandberg belandden in het zijnet of net over het doel. Allard Hoekstra kwam er in voor Arjan Outhuyse. fc Harlingen hield de druk naar voren en dat resulteerde vaker dan eens in een hoekschop, maar de Wilper defensie had hier telkens een antwoord op. Met nog een kwartier op de klok kwam Jarno Attema in het veld voor Frank Claasz Coockson. Allard Hoekstra deed ook een poging, maar zag zijn schot geblokt worden. Jasper de Jong werd in de slotfase nog vervangen door Aaron Bouwhuis. Pieter Wesseloo trad nog handelend op bij een inzet van Wilper Boys. Sander Zeilmaker had ook de gelijkmaker op zijn schoen, maar de voet van de Wilper doelman voorkwam dat. Er leek niet meer gescoord te worden, maar een miscommunicatie in de Harlinger defensie leidde de 1-3 in.

Zo moet fc Harlingen zondag dus in de Wilp een 3-1 achterstand zien goed te maken. Onmogelijk is dat zeker niet, maar makkelijk zal het ook zeker niet worden.

Meer foto’s, gemaakt door E.c.A, zie je via DEZE LINK

 

Volg onze socials en blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

Sponsoren