Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 tegen Renado

11-01-2024

Na een kleine winterse onderbreking, werden donderdag 4 januari onder leiding van hoofdtrainer Stef Hansma en assistent-trainer Peter Outhuijse, de trainingen bij de selectie hervat.

Fc Harlingen 1 is als nummer 6 de winterstop ingegaan en de competitie wordt zoals het nu staat, aanstaande zondag 14 januari hervat met een inhaalronde. Voor fc Harlingen 1 betekent dit een uitwedstrijd tegen Renado. Begin december werd de wedstrijd afgelast, omdat het veld in St Nicolaasga niet bespeelbaar was, dus gaan ze zondag voor de herkansing. De St. Nyksters draaiden een goede eerste seizoenshelft en staan op de vierde plek met twintig punten. fc Harlingen staat na tien wedstrijden met dertien punten op de zesde plaats. In de laatste vijf wedstrijden behaalden onze jongens tien van de dertien punten. Renado verloor in de eerste seizoenshelft niet één keer op eigen veld. Zal het fc Harlingen lukken om de eerste ploeg te zijn die dit seizoen drie punten meeneemt uit St. Nyk? Aftrap van deze wedstrijd is zondag om 14.00 uur.

Voorbereiding tweede seizoenshelft

Veel spelers kwamen in actie tijdens het Kersttoernooi en het Havenstad zaalvoetbaltoernooi op oudjaarsdag en afgelopen donderdag 11 januari tijdens het OFK (Open Friese Kampioenschappen) zaalvoetbaltoernooi in Franeker. Maar ook waren er veel spelers die een sportieve start maakten tijdens het Oliebollen-Snert Toernooi bij fc Harlingen. Hansma en Outhuijse hebben ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft van fc Harlingen 1 een aantal oefenwedstrijden op het programma staan. De eerste werd afgelopen dinsdagavond in Franeker gespeeld tegen SC Franeker 1. Na een 2-0 achterstand wist fc Harlingen 1 de oefenwedstrijd uiteindeiljk met 3-4 te winnen. Verder staat er waarschijnlijk op dinsdag 16 januari een oefenwedstrijd tegen MKV’29 op de planning en dan op 21 januari zal fc Harlingen de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen Akkrum 1 thuis.

 

Sponsoren