Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 stopt zegereeks Gorredijk

12-03-2024

De mannen van fc Harlingen 1 hebben afgelopen zondag een mooie prestatie neergezet door een punt te pakken tegen Gorredijk. Na een flitsende start van beide ploegen en kansen aan beide kanten, werd de eindstand pas in de slotfase op het scorebord gezet.

Dat het geen eenvoudige klus zou worden voor de Harlingers was van tevoren wel duidelijk, want de Gordyksters hadden na de winterstop nog niet verloren en wilden in de strijd bovenin de volle buit pakken. fc Harlingen had datzelfde doel voor ogen om met een driepunter de concurrentie in het vizier te houden en omhoog te blijven kijken. Tel daarbij op het mooie weer en het massaal toegestroomde publiek en je hebt de ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag.

Nadat pupil van de week Rohan Stellingwerf de officiële aftrap had verricht klonk om klokslag twee uur het startsein en was het de ploeg uit Gorredijk die al na vijf minuten op voorsprong kwam, nadat Jeldert Bruinsma vanaf de rand van de zestien het net wist te vinden: 0-1.

Lang konden de Gordyksters niet van de voorsprong genieten, want drie minuten later stond het alweer gelijk. Een vrije trap van Arjan Outhuyse draaide richting de tweede paal en daar stond Henk Helmus op de juiste plek om de 1-1 tegen de touwen te schieten. Zijn allereerste doelpunt voor het vlaggenschip van fc Harlingen. Na twintig minuten was er een hoekschop voor Gorredijk die gevaarlijk richting het doel van fc Harlingen zeilde en was het Bas Helfferich die de bal op de doellijn wegkopte.

Toen de thuisploeg een vrije trap mocht nemen op een mooie plek kon deze door de defensie van Gorredijk worden weggewerkt en ook uit de daaropvolgende hoekschop wist fc Harlingen niet te scoren. Doelman Jesse Jaasma moest nog een keer handelend optreden op een inzet van de gasten en aan de overzijde moest de doelman nog gestrekt naar de hoek om te voorkomen dat Kevin Hoekstra scoorde. Hierdoor bleef het 1-1 tot de rust en waren er voor beide ploegen kansen op meer.

De eerste poging na de rust kwam op naam van Remko Zandberg die net te hoog mikte. Na een uur spelen kwamen Sander Zeilmaker en Jort Scheffer in het veld voor Kevin Hoekstra en Mart Beuker. Een lange bal van achteruit bereikte Arjan Outhuyse die de bal de zestien inslingerde, maar hier stond niemand klaar om de actie af te ronden. Daan Mulder verving Youri Bouma. Gorredijk kreeg eveneens kansen op doelpunt, maar slaagde er niet in het net te vinden.

Een kwartier voor tijd was het de thuisploeg die de voorsprong nam. Nadat Wessel Roorda tegen de grond werd geduwd, kende de scheidsrechter een strafschop toe. Het was Remko Zandberg die achter de bal ging staan en onberispelijk binnenschoot. Voor Remko Zandberg zijn tiende van het seizoen en dat niet alleen….. het was ook nog eens zijn zeventigste doelpunt in de hoofdmacht van fc Harlingen. Hiermee zette hij zijn ploeg op een 2-1 voorsprong.

Gorredijk gaf echter niet op en zette alles op alles. Tien minuten voor tijd mocht Gorredijk aanleggen voor een vrije trap en deze kon ternauwernood door Jesse Jaasma van de lijn worden gehaald. Vlak voor tijd was het Jesmar de Vries die de stand op 2-2 zette. Kort daarop klonk het eindsignaal en doorbrak fc Harlingen de zegereeks van Gorredijk dat echter wel ongeslagen blijft na de winterstop.

Alle foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Dorus Breidenbach, zie je: HIER

Volgende week reizen onze mannen af naar Leeuwarden voor de wedstrijd tegen LVV Friesland.

Sponsoren