Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 sleept punten uit het vuur

13-02-2023

fc Harlingen is er zondag in geslaagd haar ongeslagen thuisreeks te behouden en de koppositie te verstevigen. Na een moeizame eerste helft werd het verschil na rust gemaakt. Foto’s: Dorus Breidenbach.

De eerste helft golfde het spel beide kanten op. Er waren wel kansen, maar het spel was af en toe ook slordig en dan was er nog de scheidsrechter…. Een nieuwe Bas Nijhuis zal het nooit worden, want hij floot zowat iedere vorm van lichamelijk contact af en dat zorgde voor veel irritatie en dat maakte het allemaal niet gemakkelijker. Nee wat dat betreft vond één van de weinige momenten van opwinding in de eerste helft plaats langs de zijlijn. (Ik noem geen namen, maar diegene die het gezien hebben, snappen wat ik bedoel). Hoewel er binnen de lijnen ook een aantal kansen viel te noteren.

Al na tien minuten bereikte de bal via Reinier v/d Stap Wessel Roorda, maar hij miste de scherpte en de bal passeerde voor fc Harlingen de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later waren het de gasten uit Zevenhuizen die een prima aanval opzetten, maar dit schot knalde tegen de paal. Veel gevaarlijker dan dat werden beide ploegen niet en dus was 0-0 een logische ruststand.

Na de rust kwam Ivo Wilkeshuis in het veld voor Marco de Boer. fc Harlingen probeerde Zevenhuizen vast te zetten op de eigen helft en dit lukte wel aardig. Direct werd van achteruit door fc Harlingen een mooie aanval opgezet, maar deze werd jammer genoeg afgevlagd vanwege vermeend buitenspel. Jammer, want het was de beste kans tot dan toe. Ook de kans die Mateusz IJpe gunde aan Kevin Hoekstra werd door de doelman onderschept. De scheidsrechter bleef voor de kleinste vergrijpen fluiten en toonde hierbij ook geregeld een gele kaart. Zo bezorgde hij zichzelf nog wat extra werk.

Aaron Bouwhuis en Allard Hoekstra kwamen in het veld voor Frank Claasz Coockson en Wessel Roorda. Weer leek fc Harlingen de score te openen, maar het doelpunt werd andermaal afgekeurd vanwege buitenspel. Marco Zeilmaker werd gebracht voor Kevin Hoekstra. Zevenhuizen kwam nauwelijks nog van de eigen helft af en was niet bij machte een opening te forceren, maar omdat het fc Harlingen ondanks de strijd ook niet lukte bleef het lang spannend. Totdat er in de laatste minuut een hoekschop kwam voor de thuisploeg. De doelman wist deze in eerste instantie weg te stompen, maar de bal belandde uiteindelijk bij Martijn Homminga die zonder na te denken uithaalde en eindelijk de 1-0 op het scorebord zette.
Door de vele spelonderbrekingen trok de scheidsrechter er zo’n tien minuten extra tijd bij, maar er werd niets meer weggeven en zo sleepten de jongens drie punten uit het vuur. Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Een zwaarbevochten overwinning die op basis van de tweede helft ook niet meer dan terecht was. Mede omdat De Sweach verrassend ruim onderuit ging tegen Warga zijn we nog altijd de trotse koploper.
Volgende week speelt fc Harlingen in en tegen Oldeboorn en zal er met een schuine blik naar de concurrentie worden gekeken die elkaar treffen in een onderling duel.

Sponsoren