Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 pakt punt tegen koploper

08-12-2019

fc Harlingen 1 pakt punt tegen koploper

Zondag reisde fc Harlingen 1 af naar het Groningse De Wilp voor het duel tegen De Wilper Boys. Voor de aftrap was duidelijk dat fc Harlingen punten nodig had om langzaam omhoog te klimmen. De thuisploeg kon bij winst de koppositie verstevigen. Het was niet de allerbeste wedstrijd van het seizoen, maar uiteindelijk telt het resultaat. In De Wilp pakte fc Harlingen 1 een punt tegen de koploper.

Een aantal spelers kampten nog met kleine pijntjes, waardoor trainer Gerrie Schouwenaar koos voor de volgende elf basisspelers: Egbert-jan Panbakker, Mateusz IJpe, Siefko Jager, Patrick v/d Waard, Jurjen Breimer, Imro Schouwenaar, Sjouke Bootsma, Nick v/d Kooi, Fabian Donderwinkel, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg.

Het eerste schot kwam in de zesde minuut op naam van Imro Schouwenaar. Hij probeerde het van afstand, maar schoot naast. Iets wat De Wilper Boys even later ook deed. De thuisploeg had het meeste balbezit en kreeg een aantal hoekschoppen. Hier deed men echter niets mee wat gevaar opleverde. Na ruim een half uur was er opwinding in het strafschopgebied van fc Harlingen. De bal kwam ongelukkig tegen de hand van een Harlinger en hiervoor gaf de scheidsrechter een strafschop. De thuisploeg wist hier wel raad mee en zette de 1-0 ruststand op het scorebord.

Na de rust een beetje hetzelfde beeld als daarvoor. De Wilper Boys waren meer aan de bal, maar de Harlinger defensie stond goed. Ook nu deed men niks met de vele hoekschoppen die men kreeg. Imro Schouwenaar werd eruit gehaald voor Bas Helfferich en niet lang daarna verving Marco Zeilmaker Nick v/d Kooi.

Er waren tot dan toe weinig hoogtepunten te noteren, totdat na ruim een uur spelen Siefko Jager er vandoor ging en onreglementair werd afgestopt en fc Harlingen een vrij trap kreeg. Deze belandde in de zestien, maar kon niet goed worden verwerkt door de thuisploeg, waarna Sjouke Bootsma precies op de goede plek stond om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten: 1-1.

Mooier werd het voetbal hierna niet, maar de Harlinger defensie gaf geen krimp en hield keurig stand. In de slotfase moest Patrick v/d Waard de strijd voortijdig staken met een blessure. Voor hem in de plaats kwam Martin van Andel. Het bleef spannend tot het einde, maar gescoord werd er niet meer en dus pakte fc Harlingen een punt tegen de koploper.

Mooi was het spel niet, maar wel effectief. Zondag speelt fc Harlingen haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander op sportpark Vierkantsdijk is dan het elftal van Langweer.

Sponsoren