Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 ontvangt vv Zevenhuizen en Pupil van de Week David trapt af!

09-02-2023

Na de topper tegen Nieuw-Roden van afgelopen zondag staat er voor fc Harlingen komend weekend alwéér een topper te wachten. Op sportpark Vierkantsdijk wacht zondag de onderlinge ontmoeting met het elftal uit Zevenhuizen.

Zevenhuizen staat op de derde plaats met een achterstand van slechts drie punten op koploper fc Harlingen. De Groningers hebben een goede ploeg en eerder dit seizoen wist fc Harlingen de zege pas vlak voor tijd veilig te stellen. Zevenhuizen zal zondag voor de volle winst willen gaan in de strijd om het kampioenschap. Zeker omdat de week daarop de confrontatie wacht met concurrent Nieuw-Roden.

fc Harlingen zal na het gelijke spel tegen Nieuw-Roden komende zondag dus weer vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden. Iets wat dit seizoen aardig lukt, want van alle thuiswedstrijden voor de onderlinge competitie verloor de hoofdmacht nog niet één keer op eigen veld. Of onze mannen deze mooie reeks voort kunnen zetten, weten we zondag in de loop van de middag.

Uiteraard hopen we dat ook de twaalfde man weer massaal aanwezig zal zijn. Wedstrijdsponsor is Massagestudio Paulien Broekhuizen en Pupil van de Week David Gjaltema mag om 14.00 aftrappen.

Pupil van de Week
David is 11 jaar en zit in groep 7 op de Prins Johan Frisoschool in Harlingen. Vorig jaar kwam hij voor het eerst bij fc Harlingen en is hij het voetbal weer leuk gaan vinden. “Daarvoor speelde ik bij Zeerobben, maar daar vond ik het niet meer leuk. Bij fc Harlingen leer ik heel veel. Het team JO11-1 waar ik in speel als verdediger is ook gewoon een hele leuke groep. Hier zitten vrienden van mij en een paar klasgenootjes spelen hier ook”. David zijn trainers zijn Youri en Finn, “En Youri is mijn favoriet”. Zijn leiders zijn Marina en zijn eigen vader. “Mijn vader is ook mijn favoriet hahaha”. Het liefst eet David elk weekend “zoete appeltjes” want dat is zijn favoriete eten. Over de vraag of hij er zin in heeft zondag hoeft hij niet lang na te denken. “Zeker weten!

Super Zondag

Programma:

  • 09.00 uur fc Harlingen 4 – Blauwhuis 2
  • 11.00 uur fc Harlingen 2 – Gorredijk 3
  • 12.45 uur fc Harlingen 3 – FVC 2
  • 14.00 uur fc Harlingen 1 – Zevenhuizen

 

Sponsoren