Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 ontvangt vv Irnsum; Pupil van de Week is Gijs van der Meijden

02-05-2019

fc Harlingen 1 speelde dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Steenwijkerwold.

De ploeg die tot voor kort onder leiding stond van trainer Gerrie Schouwenaar. Een lichte overtreding binnen de beruchte lijnen leverde de gasten na een klein half uur echter een strafschop op. Deze werd feilloos benut. Een misser in de defensie leidde de 0-2 in. Dit was tevens de ruststand. Na rust liepen de gasten uit naar een ruime 0-7 voorsprong. In de slotfase scoorde fc Harlingen nog vanuit een strafschop, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-7.

Voor fc Harlingen 1 staat komende zondag de op één na laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Tegenstander op deze Bevrijdingsdag is vv Irnsum. Fc Harlingen wist dit seizoen nog niet te winnen van een club uit de top vijf, maar eens moet de eerste keer zijn. Bovendien haalde fc Harlingen de meeste punten aan de Vierkantsdijk en verspeelde Irnsum toch punten tegen ‘laagvliegers’. De man die men in de gaten moet houden is Julius Huistra. Hij heeft er tenslotte al drieëntwintig in liggen. Als fc Harlingen achterin de deur dicht houdt en voorin het vizier scherp stelt, is alles mogelijk.

Het duel op sportpark Vierkantsdijk begint zondag om 14.00 uur en Pupil van de Week Gijs van der Meijden mag aftrappen. Gijs is 10 jaar en hij zit in groep 7 van de Prins Johan Frisoschool. Gijs is op zijn vijfde begonnen met voetballen. Gijs vertelt: “voetbal is de leukste sport die er is! Ik ben begonnen bij SJO Robur/Harlingen en later werd dat fc Harlingen. Het is nu een hele gezellige club en we hebben altijd veel lol met ons team JO11-1. Mijn positie is verdediger/verdedigende middenvelder. Mijn favoriete clubs zijn PSV en Liverpool en favoriete speler is Virgil van Dijk. Ik hoop dat ik later net zo goed wordt als hem! De beste speler bij fc Harlingen 1 vind ik Remko Zandberg, hij is samen met Jesse Mulder ook mijn trainer. Mijn favoriete leider is Jori van der Meijden. Ik wens fc Harlingen veel succes met de wedstrijd en zet hem op!”

De wedstrijdsponsor van deze middag is: Top Vlonderplanken

Sponsoren