Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 ontvangt Tijnje en Lucas Hoppinga trapt af!

09-03-2023

fc Harlingen 1 ontvangt zondag vv Tijnje
De 1e periodetitel werd afgelopen zondag tijdens het inhaalweekend een prooi voor Nieuw-Roden. Met evenveel punten als fc Harlingen, maar een beter doelsaldo eindigden de Drentenaren nipt op de eerste plek. fc Harlingen is nog volop in de race voor de 2e periodetitel. Die beslissing valt zondag en er zijn nog vijf ploegen in de race, dus ook in die strijd staat de spanning er vol op.

Als fc Harlingen die titel wil winnen, moeten er zondag sowieso drie punten worden gepakt en dan is het afwachten wat de rest doet. Zondag speelt fc Harlingen op het eigen sportpark Vierkantsdijk tegen vv Tijnje en Tijnje staat er momenteel niet goed voor. Het haalde uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten en is op dit moment de hekkensluiter. Van de veertien gespeelde wedstrijden won Tijnje er slechts eentje, maar dat was dan wél tegen fc Harlingen. fc Harlingen pakte tot nu toe iedere keer punten in de thuiswedstrijden. De énige wedstrijd die tot nu toe werd verloren was… inderdaad: tegen vv Tijnje. Fc Harlingen zal dus alles op alles willen zetten om dit niet nog eens te laten gebeuren. De gasten van zondag mogen beslist niet worden onderschat, want zij hebben de punten ook hard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Het belooft op voorhand al een mooie wedstrijd te worden. Uiteraard hopen we dat de twaalfde man weer in groten getale aanwezig zal zijn. Wedstrijdsponsor is Fortal Administratie en de aftrap, om 14.00 uur, wordt verricht door Pupil van de Week Lucas Hoppinga.

Pupil van de Week; Lucas Hoppinga

Lucas Hoppinga is 10 jaar en zit in groep 7 van de Prins Johan Frisoschool in Harlingen, waar hij ook bijna alle dagen na school op het plein voetbalt met zijn vriendjes.
Lucas is keeper bij de JO11-1 van fc Harlingen en zijn trainers zijn Finn Koornstra en Youri Bouma. Als keeper staat hij zijn mannetje in het doel en stopt hij de meeste ballen! Lucas voetbalt vanaf zijn vijfde jaar en speelt nu al drie jaar bij fc Harlingen. “Ik ben bij fc Harlingen komen voetballen omdat ik me hier als keeper beter kan ontwikkelen dan waar ik eerst speelde. Én ik vind de keeperstrainingen van Klaas Schoot echt superleuk!
Lucas zijn favoriete spelers bij fc Harlingen zijn: Remko Zandberg en Kevin Hoekstra. Zijn favoriete club is Ajax en natuurlijk is zijn favoriete speler Remco Pasveer. “Ik heb er veel zin in om zondag de aftrap te doen maar vind het wel erg spannend!!” Nou Lucas, wij hebben er ook heel veel zin in en we kunnen je garanderen, het wordt genieten!

Het is SUPER ZONDAG!

Na de wedstrijd komt Dicky Power er een gezellige derde helft van maken en zal het draaiend rad zijn eerste rondjes van 2023 gaan maken!

Programma*onder voorbehoud van wijzigingen
Vrijdag 10 maart, UIT:
Vanaf 19.30 uur neemt fc Harlingen 45+ het in Sexbierum op tegen de 45+ teams van Blauw Wit’34, AVC en Nicator.
Vanaf 19.30 uur neemt fc Harlingen VR30+ het in Franeker op tegen de 30+ teams van LAC Frisia, Tzum en SC Franeker.

Zaterdag 11 maart, UIT:
12.30 uur St. WWS/Warga VR1 – fc Harlingen VR1

Zondag 12 maart, THUIS:
10.00 uur fc Harlingen 4 – Friesland 3
11.00 uur fc Harlingen 2 – ONB 3
12.00 uur fc Harlingen 3 – LSC 1890 5
14.00 uur fc Harlingen 1 – vv Tijnje 1

Sponsoren