Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 ontvangt Oldemarkt

07-12-2023

Als de weergoden goedgezind zijn en de velden bespeelbaar, dan ontvangt fc Harlingen aanstaande zondag in haar laatste thuiswedstrijd het elftal van Oldemarkt. Veel wedstrijden gingen afgelopen weekend niet door vanwege de weersomstandigheden. Ook fc Harlingen was vrij, omdat het veld in St. Nyk (Renado) was afgekeurd. Zoals het nu staat, wordt deze wedstrijd in januari gespeeld. Oldemarkt had in overleg met de tegenstander de wedstrijd naar Akkrum verplaatst en zo konden zij toch hun wedstrijd spelen.

fc Harlingen en Oldemarkt: Nooit eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar.

Afgelopen seizoen eindigde de ploeg uit Overijssel op de vijfde plek. Dit seizoen gaat het moeizaam. In acht wedstrijden werden vijf punten gehaald en er werd tot nu toe eenmaal gewonnen. Hierdoor staat de ploeg op de voorlaatste plaats. fc Harlingen vinden we terug op plek negen met tien punten uit negen wedstrijden.

Zal het fc Harlingen lukken om voor de tweede keer een thuiswedstrijd te winnen of gaan de punten in de tas mee naar Overijssel? We zullen zien. Wedstrijdsponsor is HE-AD administratie en pupillen Jurre Mulder en Milan Jilderts trappen om 14.00 uur af. Na afloop van de wedstrijd is er tijdens de ‘derde helft’ livemuziek met Benny Bakker en het Rad van Fortuin gaat zijn ronden weer draaien. Genoeg reden om zondagmiddag langs te komen op sportpark Vierkantsdijk.

Pupillen van de Week

Jurre Mulder is 9 jaar oud en zit op ‘t Wad. Sinds 2020 voetbalt Jurre bij fc Harlingen en momenteel speelt hij in de JO11-1 als vleugelverdediger/middenvelder. Zijn favoriete team is Real Madrid en zijn favoriete speler is Jude Bellingham. Bij fc Harlingen is zijn favoriete trainer natuurlijk zijn vader Jitze Mulder en de beste leidster vindt hij Andrea Koornstra. Als we vragen of Jurre ook favoriete spelers bij de club heeft noemt hij vol trots Daan en Jesse Mulder! “Voetballen bij fc Harlingen vind ik leuk omdat ik met mijn vrienden kan voetballen. En wie kan nou zeggen dat hij in één team zit met Mylan, Milan en Milan?”  Oh ja, en tenslotte eet Jurre het liefst pannenkoeken én sushi!

 

Milan Jilderts is 10 jaar oud en zit in groep 7 van de St. Michaelschool. Daar geven ze robotica en dat vindt Milan erg leuk. In zijn vrije tijd vaart hij graag in een bootje en doet hij aan magneet vissen. Bij fc Harlingen voetbalt Milan nu in de JO11-1 maar hij is ooit begonnen bij de JO8. Zijn favoriete club is Ajax en Heerenveen en zijn favoriete speler is Lewandowski, hij voetbal bij Barcelona. Ook Milan zijn vader, Ronald Jilderts, is trainer bij fc Harlingen en uiteraard Milan zijn favoriet! “Ik voetbal graag met mijn vrienden/team en ik hoop dat ik nog heel lang met de jongens van JO11 mag voetballen en dat we steeds verder komen!”

Zondag 10 december
THUIS:
12.00 uur fc Harlingen 2 – VC Trynwalden 2
14.00 uur fc Harlingen 1 – FC Oldemarkt 1

UIT:
11.00 uur De Walden 2 – fc Harlingen 3
14.00 uur Blauwhuis 2 – fc Harlingen 4

Sponsoren