Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 met nare nasmaak eenvoudig langs Oosterlittens

02-10-2023

Afgelopen zondag, tijdens de Littenser Supersunday, kwamen zowel het eerste als het tweede elftal van fc Harlingen naar Oosterlittens. Daar waar het tweede met 3-2 nipt verloor, boekte de hoofdmacht een eenvoudige zege maar hield er een nare nasmaak aan over.

We startten met Jesse Jaasma onder de lat en een defensief blok dat bestond uit Martijn Homminga, Youri Bouma, Imro Schouwenaar en Bas Helfferich. Het middenveld met Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg en voorin Kevin Hoekstra, Mart Beuker en Wessel Roorda. Als bankzitter begonnen: Jarno Attema, Allard Hoekstra, Reinier v/d Stap, Aaron Bouwhuis en Egbert-Jan Panbakker.

Het initiatief lag in het begin bij Oosterlittens. Men had de bal, durfde te voetballen, maar waren niet echt gevaarlijk. Dankzij uitstekend keepwerk van Jesse hield fc Harlingen de 0. Naarmate de eerste helft vorderde werd fc Harlingen wat feller en dit resulteerde ook in kansen. Het duurde echter ruim een half uur voordat Mart Beuker de score opende en fc Harlingen op 0-1 zette. Vlak voor rust trok Oosterlittens uit een hoekschop de stand weer gelijk.

Reinier v/d Stap verscheen na de rust aan de aftrap in de plaats van Mart Beuker. Vrij snel was er een mooi uitgespeelde aanval van fc Harlingen, maar jammer genoeg eindigde deze op de lat. Kort daarna komt Imro Schouwenaar na een stevig duel met de tegenstander ten val waarbij de tegenstander bovenop hem landt en moet hij met een zware schouderblessure het veld verlaten. Na afloop van de wedstrijd zou blijken dat hij een breuk in zijn ene en een scheur in zijn ander schouder heeft opgelopen. Aaron Bouwhuis nam zijn plaats in het veld in. Het was captain Mateusz IJpe die na een klein uur spelen eindelijk de 1-2 op het scorebord wist te zetten. De score had al veel hoger uit kunnen vallen, want fc Harlingen had Oosterlittens volledig onder controle en vijf minuten later was het een mooie combinatie tussen Reinier v/d Stap en Remko Zandberg waarna Kevin Hoekstra werd bediend en hij tekende voor de 1-3. fc Harlingen bleef kansen creëren en tien minuten voor tijd viel ook de 1-4. Reinier v/d Stap haalde keihard uit en het feest was compleet.

In de slotfase kwamen Jarno Attema en Allard Hoekstra nog in het veld voor Arjan Outhuyse en Kevin Hoekstra. Aan de stand veranderde niets meer en dus konden de Harlingers de eerste driepunter noteren en kon men beginnen aan ‘de derde helft’.

Alle foto’s van deze wedstrijd zien? KLIK HIER

Er was maar één ploeg die de punten verdiende deze middag en dat was fc Harlingen. Al houden de Seunen er wel een nare nasmaak aan over. Imro is helaas voor onbekende tijd uitgeschakeld en zal deze week nog geopereerd gaan worden. Uiteraard wensen de spelers, staf en alle andere betrokkenen hem heel veel sterkte toe!
Volgende week speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd tegen het voor ons onbekende Olyphia uit Noordwolde.

Sponsoren