Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 met lege handen

27-11-2018

fc Harlingen 1 met lege handen
SURHUISTERVEEN- Het leek er zondag in Surhuisterveen op dat fc Harlingen toch een punt overhield aan een moeilijke wedstrijd, maar in de slotfase kregen onze jongens het deksel op de neus. Het duel eindigde in 4-2. In de basis startten: Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Patrick v/d Waard, Sven Dijkstra, Kjelt van Breeden, Marten van Andel, Yasin Faggouss, Jesse Mulder, Niels Vlottes, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg. De Feansters begonnen fel aan het duel en al binnen twaalf minuten moest doelman Egbert-Jan Panbakker al tweemaal handelend optreden en redde Jesse Mulder nog een inzet op de doellijn.

De eerste de beste goede aanval van fc Harlingen ging over de linkerkant via Niels Vlottes. Hij zag dat Yasin Faggouss vrij voor het doel kwam, speelde hem aan en met een hard schot was de voorsprong voor fc Harlingen een feit: 0-1. Dichtbij het vijandige doel kwam fc Harlingen de eerste helft niet meer. Men had moeite de vrije man te vinden en de thuisploeg had het meeste balbezit en was gevaarlijker. Achterin had fc Harlingen de boel op orde, want het was aan de Harlinger doelman en het goede verdedigende werk van fc Harlingen te danken dat de voorsprong lang stand hield. Ook miste de thuisploeg de scherpte voorin. Vlak voor rust viel toch de gelijkmaker. Deze was discutabel vanwege een overtreding, maar de scheidsrechter trok zich niets aan van het Harlinger protest. Nog voor het rustsignaal klonk, kwam de thuisploeg op voorsprong.

De tweede helft begon zoals de eerste: de thuisploeg met balbezit en kansen om de voorsprong uit te breiden, maar fc Harlingen hield, soms met kunst en vliegwerk, de bal uit het doel. De Harlingers voetbalden wel beter dan in de eerste helft. Na een uur spelen werd de prima spelende Jesse Mulder vervangen door Youri Bouma die naar behoren speelde. In de 67e minuut was er een goede aanval over zes schijven en belandde de bal voor de voeten van Arjan Outhuyse. Deze aarzelde niet en knalde de 2-2 tegen de touwen. Fc Harlingen werd wat brutaler en kwam wat dichterbij het Feanster doel, maar het vizier stond niet scherp, maar omdat ook de thuisploeg de kansen niet benutte, mochten de Seunen lang hopen op een puntje. Tien minuten voor tijd werd er door fc Harlingen niet goed uitverdedigd en dit resulteerde in een hoekschop. Deze kwam voor het doel en werd tegen de touwen gewerkt. Dat een voorzet van de Feansters even later onfortuinlijk in eigen doel werd gewerkt, was alleen nog voor de statistieken. In de slotfase kwamen Ricardo Wijbenga en Aaron Bouwhuis er nog in voor Arjan Outhuyse en Kjelt van Breeden. Mooi dat ook deze jongens vandaag een kans kregen.

 

fc Harlingen stond dus opnieuw met lege handen na een uitwedstrijd. Zondag speelt fc Harlingen haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is dan De Wâlden.

Sponsoren