Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 klaar in bekertoernooi en maakt zich op voor reguliere competitie

19-09-2022

De derde en tevens laatste wedstrijd in de bekercompetitie speelde fc Harlingen donderdagavond in en tegen Oosterlittens. Oosterlittens komt al een aantal seizoenen uit in de derde klasse en is voor de Harlingers geen onbekende tegenstander.

Deze avond werd begonnen met Jesse Jaasma onder de lat. Youri Bouma, Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Marco de Boer, Mateusz IJpe, Imro Schouwenaar, Reinier v/d Stap, Arjan Outhuyse, Allard Hoekstra en Remko Zandberg maakten het elftal compleet.

fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd en al binnen een kwartier liep Reinier v/d Stap de Littenser doelman voorbij, maar trof nog een verdediger op de doellijn die redding bracht. Niet veel later probeerde Mateusz IJpe het van afstand, maar zijn inzet ging net naast het doel. Ook Oosterlittens kreeg de kans om de score te openen, maar de kopbal bracht doelman Jesse Jaasma niet in problemen. Zo waren er kansen bij beide kanten.

Na ruim een half uur brak Oosterlittens door en kon alleen op de keeper af. Hij werd echter terug gefloten wegens buitenspel. Hier was de speler het niet mee eens en trapte de bal weg. De scheidsrechter gaf hiervoor een gele kaart, waarna de speler een opmerking maakte naar de scheidsrechter en hiervoor zijn tweede gele kaart binnen een paar seconden kreeg en al vroeg de douche op kon zoeken. fc Harlingen had dus de numerieke meerderheid, maar haalde hier voor de rust geen voordeel uit.

Na een korte pauze werden Aaron Bouwhuis en Kevin Hoekstra voor Youri Mulder en Frank Claasz Coockson. Later werden ook Jarno Attema en Sander Zeilmaker gebracht voor Allard Hoekstra en Imro Schouwenaar. Het spel was rommelig aan beide kanten, maar er ontstonden wel kansen. Zo kreeg Arjan Outhuyse een klutsbal voor het doel. De Littenser doelman tastte mis, maar Sander Zeilmaker tikte net naast het doel. De Harlinger verdediging bracht nog redding op de doellijn nadat Oosterlittens een grote kans kreeg. Een kwartier voor tijd mocht de thuisploeg een vrije trap nemen en deze spatte op de paal uiteen. Reinier v/d Stap ging er nog uit voor Martijn Homminga, maar ook hij kon de stand niet veranderen. Kansen waren er dus wel, maar gescoord werd er niet.

Rond acht uur begon het al aardig donker te worden en omdat het daar ontbrak aan verlichting klonk na nog geen negentig minuten spelen het eindsignaal.

Oosterlittens gaat door naar de volgende ronde en fc Harlingen kan zich opmaken voor de onderlinge competitie dit weekend en fc Harlingen start tegen Nieuw-Roden

Na het feestelijke jubileumweekend wegens de viering van 100 jaar voetbal in Harlingen maakt de hoofdmacht zich op voor de eerste onderlinge competitiewedstrijd van het seizoen. Aanstaande zondag ontvangt men het elftal van Nieuw-Roden op sportpark Vierkantsdijk.

De Drentenaren speelden afgelopen seizoen nog in de 3e klasse, maar konden rechtstreekse degradatie niet voorkomen. Wel was men succesvol in de bekercompetitie die twee weken terug startte, want met drie overwinningen plaatste de ploeg zich voor de volgende ronde.

fc Harlingen plaatste zich afgelopen seizoen voor de play-offs om promotie naar de 3e klasse, maar na een eclatante zege op De Blesse ging het in de finale tegen Wilper Boys onderuit. Jammer, maar fc Harlingen leverde daarmee een knappe prestatie.

Voor de laatste ontmoeting tussen fc Harlingen en Nieuw-Roden moeten we helemaal terug naar het seizoen 2017/2018 waarin de Harlingers beide keren aan het kortste eind trokken. Aan het begin van het seizoen begint alles bij ‘nul’ en zullen beide ploegen goed uit de startblokken willen komen. Voor de jeugd van de JO9-2 zal het ook een bijzondere middag worden, want zij mogen meelopen in de line-up.
De aftrap van de wedstrijd fc Harlingen 1 – Nieuw-Roden 1 is zondag om 14.00 uur en uiteraard is iedereen van harte welkom!

FOLLOW US:

Sponsoren