Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 is KAMPIOEN

25-04-2023

De hoofdmacht van fc Harlingen heeft afgelopen zondag in en tegen Warga voor het eerst in de historie het kampioenschap in de 4e klasse B veiliggesteld. Door doelpunten van Wessel Roorda, Remko Zandberg en Kevin Hoekstra won fc Harlingen met 1-4.

De supporters waren zondag massaal naar Warga afgereisd om onze jongens aan te moedigen. Het Vierde dat ‘s ochtends al in Warga speelde, was blijven plakken en Het Derde maakte na hun klinkende overwinning in Leeuwarden ook even een tussenstop in Warga. Daarnaast waren er nog supporters met de spelersbus meegereisd en kwamen ook nog tientallen met eigen vervoer naar het dorp. Het was duidelijk dat de gasten ruim in de meerderheid waren, want volgens een schatting waren er wel 100 man meegereisd om het aanstaande kampioenschap te vieren.

Rond twaalf uur verzamelde de selectie zich bij sportpark Vierkantsdijk waar even later de spelersbus vertrok richting Warga. fc Harlingen was onder leiding van trainer Steffen Hansma, assistent Peter Outhuyse en leider Syb Vogel afgereisd met Jesse Jaasma, Youri Bouma, Imro Schouwenaar, Martijn Homminga, Ivo Wilkeshuis, captain Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Reinier v/d Stap, Kevin Hoekstra, Wessel Roorda en Remko Zandberg. Als wissel gingen mee: Egbert-Jan Panbakker, Marco de Boer, Frank Claasz Coockson, Jarno Attema, Aaron Bouwhuis en Jens van Sluis.

De aftrap stond gepland om 14.00 uur en zoals gezegd was het smoordruk op het sportpark van Warga. De vlaggen werden opgehangen en bij de opkomst van de spelers werd er het nodige sfeervuurwerk afgestoken. De feeststemming zat er dus al vroeg in. Ondanks dat één punt voldoende was om het kampioenschap veilig te stellen, wilden de gasten maar één ding: winnen! Dus werd er direct druk uitgeoefend op Warga. Dit resulteerde in de 18e minuut in de 0-1 door Wessel Roorda. De thuisploeg kon de punten ook goed gebruiken, omdat zij nog altijd niet zeker zijn van een langer verblijf in de 4e klasse. Dit was op het veld echter niet terug te zien, want fc Harlingen was de baas. Het kwam binnen het half uur op 0-2. De doelman van Warga kwam onnodig ver zijn doel uit en haalde een Harlinger neer. Was het er binnen of was het er buiten? Scheidsrechter Strampel besliste dat het binnen de lijnen was en dus kreeg fc Harlingen een strafschop. Deze werd door Remko Zandberg feilloos binnengeschoten. Nog voor rust gooiden de gasten de wedstrijd op slot en zette Kevin Hoekstra de 0-3 op het scorebord. Een dik verdiende voorsprong bij de thee dus voor fc Harlingen.

Na rust startte fc Harlingen met dezelfde elf namen als voor de pauze. Al binnen vijf minuten kon Kevin Hoekstra vrij inschieten en hij maakte er 0-4 van. Dat was tevens het 60e doelpunt van fc Harlingen dit seizoen en de veertiende voor Kevin. Hierna werden de bankzitters ook in het veld gebracht. Marco de Boer en Frank Claasz Coockson kwamen voor Ivo Wilkeshuis en Kevin Hoekstra. Niet veel later kwam Jarno Attema voor Arjan Outhuyse.

Warga redde de eer nog enigszins met een doelpunt van Bart Boersma. fc Harlingen schakelde een tandje terug en bracht Aaron Bouwhuis en Jens van Sluis nog voor Reinier v/d Stap en Youri Bouma. Eindstand dus 1-4. Na het laatste fluitsignaal was het feest op het veld. Daarna snel onder de douche en omkleden. Daarna ging de bus terug naar sportpark Vierkantsdijk waar vele jeugdleden en supporters een erehaag hadden gemaakt om de selectie een feestelijk ontvangst te geven. Hierna barstte het kampioensfeest met medewerking van DJ Quickfinger los en mag fc Harlingen het voor het eerst sinds de fusie (en precies in het jubileumseizoen) proberen in de 3e klasse.

De laatste twee wedstrijden zal men uiteraard ook willen winnen. Om te beginnen op zondag 14 mei in Sneek tegen Black Boys om vervolgens op 21 mei dit geweldige seizoen af te sluiten met de thuiswedstrijd tegen THOR.

Alle foto’s van deze kampioenswedstrijd, gemaakt door Dorus Breidenbach, zie je door HIER te klikken!

Sponsoren