Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 hard onderuit

16-04-2018

GRONINGEN- Voor de tweede keer in korte tijd reisde het eerste elftal van fc Harlingen de grens over. Zondag stond het uitduel tegen het Groninger Helpman op het programma. De Harlingers begonnen goed aan het duel. De eerste kans was al bijna raak, maar het schot van Arjan Outhuyse ging rakelings over.

In de zevende minuut mocht fc Harlingen een hoekschop nemen. Deze belandde via Stefan Adema tegen de lat, maar de afvallende bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Sjouke Bootsma en die ramde de bal tegen de touwen: 0-1. Lang konden de gasten hier niet van genieten, want twee minuten later zette Helpman de stand op 1-1 na een rake strafschop. Niet veel later werd een vrije trap voor fc Harlingen net te hoog de zestien ingebracht om raak te koppen en schoot Helpman van afstand maar net over. Na een kwartier kwam fc Harlingen andermaal op voorsprong. Patrick v/d Waard gaf de bal perfect op Jeroen van Dellen die de 1-2 op het scorebord zette. Nu kon men tien minuten genieten van deze voorsprong, want binnen het half uur stond het 2-2, nadat een Groninger teveel ruimte kreeg en vanaf de rand van de zestien raak schoot. De Harlingers voetbalden in deze fase niet slecht, maar nog voor rust had de thuisploeg de stand op 4-2 gebracht, waarna beide elftallen de kleedkamers opzochten.

Over de tweede helft zullen we het maar niet hebben. fc Harlingen zakte ver door de ondergrens en Helpman scoorde er op los, waardoor de gasten een zware nederlaag moesten incasseren. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Trynwâlden op het programma. Als fc Harlingen dan net zo speelt als het eerste half uur tegen Helpman en dit negentig minuten volhoudt, is er zeker kans op een goed resultaat.

Sponsoren