Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 en LVV Friesland delen de punten

18-03-2024

Zondag speelde fc Harlingen 1 in Leeuwarden tegen LVV Friesland. Gezien de stand op de ranglijst voorafgaande aan de wedstrijd was al duidelijk dat beide ploegen het meest opschoten met drie punten. Punten waar beide ploegen vol de strijd voor aangingen en het aan beide kanten kansen regende. De eerste helft voornamelijk aan Leeuwarder zijde en na de rust wat meer aan Harlinger zijde. Beide doelmannen blonken uit en beide ploegen hadden recht op een strafschop die in beide gevallen niet werd gegeven. Wonderbaarlijk genoeg eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0.

Al na vijf minuten had fc Harlingen op voorsprong kunnen komen. Een hoekschop bleef echter liggen in de zestien van de Leeuwarders en kon uiteindelijk middels een lange bal worden weggewerkt. Hierbij werd de spits in stelling gebracht en kon Bas Helfferich met enige moeite nog redding brengen op de doellijn.

Tien minuten later draaide een hoekschop van Friesland gevaarlijk voor het doel van fc Harlingen, maar doelman Jesse Jaasma, die een prima wedstrijd keepte, redde ditmaal zelf op de doellijn. Sowieso was de thuisploeg gevaarlijk in de eerste helft. Ze hadden meer balbezit en speelden ook voornamelijk op de helft van fc Harlingen. Dit hield Jesse Jaasma echter scherp en alert, want hij zorgde met de nodige reddingen dat de Leeuwarders niet tot scoren kwamen. In de slotfase van de eerste helft kregen de Harlingers opnieuw een grote kans toen Wessel Roorda bij zijn tegenstander wegdraaide en de bal bij Remko Zandberg bracht. Echter kon de Leeuwarder goalie nog net een voet tegen de bal krijgen en werd met een 0-0 stand de kleedkamers opgezocht.

Na de rust hadden de gasten de wind in de rug en kansen op de openingstreffer. Zo vuurde Remko Zandberg op aangeven van Wessel Roorda een schot op doel af dat door de doelman maar net over het doel kon worden getikt. Kort daarop opnieuw Wessel Roorda met een voorzet en waar Mart Beuker een poging deed te koppen, had hij wellicht beter de kans aan de vrij inlopende Kevin Hoekstra kunnen geven. Friesland bleef gevaarlijk vanuit de hoekschoppen en vanuit zo’n hoekschop werd er geappeleerd voor hands en een strafschop. De scheidsrechter liet echter doorspelen. Na een uur spelen konden de Harlingers vanuit zo’n hoekschop een tegenaanval opzetten. Deze werd echter afgefloten vanwege buitenspel.

Jort Scheffer en Sander Zeilmaker werden in het veld gebracht voor Kevin Hoekstra en Mart Beuker. Beide ploegen bleven kansen creëeren, maar beide defensies barstten niet. Wel kwam Friesland in de blessuretijd nog goed weg toen een overtreding op Sander Zeilmaker niet werd bestraft met een strafschop. Zo eindigde deze verder sportieve wedstrijd (er werd geen enkele kaart getrokken) zoals ze begon: 0-0.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Komende zondag speelt fc Harlingen weer op het eigen sportpark. Tegenstander is dan DTD. Voor trainer Steffen Hansma wordt dat een wedstrijd tussen zijn huidige en ‘nieuwe’ club.

Sponsoren