Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 eindigt thuis ongeslagen

23-05-2023

Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen pakte fc Harlingen de volle winst. Op het eigen sportpark Vierkantsdijk werd THOR vrij eenvoudig op een ruime nederlaag getrakteerd. Het was aan de doelman van de gasten te danken dat ze niet met dubbele cijfers werden afgedroogd.

Waar fc Harlingen over een mooie brede selectie beschikte, kon THOR slechts twaalf man meekrijgen naar Harlingen. Hun enige wisselspeler was tevens grensrechter en dat zou later een bijzondere invalbeurt voor onze eigen Evan opleveren.

Nadat pupil van de week Robin Bekema de officiƫle aftrap had verricht, bleek al snel dat THOR geen schim was van de ploeg waar fc Harlingen het eerder dit seizoen in Lippenhuizen zo moeilijk tegen had, want al binnen twee minuten zette Remko Zandberg de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Tien minuten later stak Martijn Homminga zo ongeveer het hele veld over en na goed samenspel met Wessel Roorda kwam de bal voor de voeten van Kevin Hoekstra die met zijn vijftiende doelpunt van het seizoen voor de 2-0 tekende.

fc Harlingen hield de druk erop en Mateusz IJpe knalde de bal van grote afstand snoeihard richting het doel, maar doelman Bantema van THOR wist met een katachtige reflex erger te voorkomen. Kevin Hoekstra kreeg op aangeven van de captain opnieuw een kans, maar zijn inzet ging net naast. De gasten kwamen nauwelijks van hun eigen helft af en pas zes minuten voor de rust was hun eerste inzet binnen de palen, maar hier had doelman Jesse Jaasma geen enkele moeite mee.

Vijf minuten voor rust werd er binnen de zestien een overtreding gemaakt op Wessel Roorda. Een speler van THOR blesseerde zich hierbij zelf zodanig dat hij niet meer verder kon en het veld moest verlaten. Hierop werd hun enige wissel (die dus de rol van grensrechter invulde) ingezet. Onze eigen Evan bood aan om als vlagger aan te treden. Hiermee waren alle partijen akkoord en dus kon de wedstrijd worden voortgezet vanaf de stip. Zo tekende Remko Zandberg voor zijn tweede van de middag. Vlak voor rust raakte fc Harlingen nog de paal en zo ging de thuisploeg met een comfortabele 3-0 voorsprong aan de thee.

Kevin Hoekstra en Ivo Wilkeshuis bleven in de kleedkamer en Aaron Bouwhuis en Sander Zeilmaker stonden aan de aftrap van de tweede helft. Al snel kreeg de thuisploeg een hoekschop. Remko Zandberg bracht de bal bij Mateusz IJpe, maar zijn kopbal miste kracht. fc Harlingen kreeg meer kansen, maar de bal leek het net niet meer te kunnen vinden. Dit was mede de verdienste van de doelman van THOR die er een aantal keren goed bij zat. In de 65e minuut was het Frank Claasz Coockson die de 4-0 op het scorebord zette en daarmee het zeventigste doelpunt van het seizoen voor fc Harlingen maakte. Jarno Attema en Mart Beuker werden nog gebracht voor Wessel Roorda en Martijn Homminga.

De laatste twintig minuten moesten de gasten met tien man verder nadat er opnieuw een speler geblesseerd uitviel en er dus geen wissels meer beschikbaar waren. Hierna liep fc Harlingen via Mart Beuker uit naar 5-0 en bepaalde Sander Zeilmaker in de slotfase de eindstand op 6-0.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Zo won fc Harlingen voor de achtste keer op rij en hield ze voor de negende keer dit seizoen de ‘nul’. De Harlingers mogen nu genieten van de voetbalvakantie en THOR mag zich opmaken voor de play-offs om promotie naar de 3e klasse.

Sponsoren