Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 eenvoudig langs De Sweach

09-05-2022

Zondag speelde fc Harlingen 1 de thuiswedstrijd tegen De Sweach. Daar waar onze jongens eerder dit seizoen in Beetsterzwaag nog een stroeve start kenden, hadden ze zondag geen kind aan De Sweach. Bij het rustsignaal was het duel eigenlijk al gespeeld.
Foto’s: Dorus Breidenbach

fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd en dat leverde een paar kleine kansen op. Na iets meer dan een kwartier te hebben gespeeld opende Jarno Attema de score voor fc Harlingen met een hard schot. Kort hierop werd er door De Sweach hands gemaakt binnen de zestien en kreeg fc Harlingen een strafschop. Vanaf elf meter was het Remko Zandberg die beheerst binnen schoot en de 2-0 al op het scorebord zette. De gasten kwamen ook even gevaarlijk voor het doel van Pieter Wesseloo, maar het was Ivo Wilkeshuis die uiteindelijk redding bracht op de doellijn. Helaas voor Ivo viel hij even later uit met een handblessure. Later zou in het ziekenhuis blijken dat hij twee gebroken vingers had en voor hem is het helaas einde seizoen. Zijn vervanger in de wedstrijd was Bas Helfferich.

Zo’n vijf minuten voor rust was daar het moment van de wedstrijd dat de geschiedenisboeken in zou gaan. Voor het Sweachster doel raakte de bal in een soort kluts en belandde uiteindelijk voor de voeten van Sander Zeilmaker die met zijn 150e doelpunt in zijn rijke carrière de stand op 3-0 zette. Remko Zandberg had speciaal voor deze gelegenheid een ‘jubileumshirt’ onder zijn eigen shirt aangetrokken en toonde deze dan ook trots wijzend richting Sander. Zo behaalde Sander zijn zesde ster en dat is toch een heel knappe prestatie.

Nog voor het rustsignaal bouwde fc Harlingen de voorsprong verder uit. Remko Zandberg en Sander Zeilmaker maakten nog de 4-0 en de 5-0. Hiermee maakte Remko Zandberg zijn 15e van het seizoen en zit hij nog vijf doelpunten van zijn tweede ster verwijderd. De kans is groot dat hij die dit seizoen nog haalt.

Vijf minuten na rust kwam Jelte Kroes in het veld voor Youri Bouma. fc Harlingen bleef wel druk houden, maar de gasten uit Beetsterzwaag leken vijf tegendoelpunten wel genoeg te vinden en maakten weinig aanstalten de eigen helft te verlaten. Ook Remko Zandberg en Arjan Outhuyse werden nog naar de kant gehaald en voor hen in de plaats kwamen Allard Hoekstra en Aaron Bouwhuis. fc Harlingen spaarde de krachten en speelde de wedstrijd rustig uit. Wel wist De Sweach nog een keer te scoren en zo eindigde deze ontmoeting in een eenvoudige 5-1 overwinning voor fc Harlingen. Drie punten erbij in de strijd voor een plek in de play-offs.

fc Harlingen kan zich opmaken voor de midweekse speelronde, want donderdagavond komt het Sneker Black Boys op bezoek aan de Vierkantsdijk. De aftrap is dan om 19.30 uur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Sponsoren