Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 door naar finale play-offs!

11-06-2022

Onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek heeft fc Harlingen 1 zich donderdagavond dankzij een ruime zege geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de 3e klasse. Op sportpark Vierkantsdijk werd tegenstander De Blesse met 5-0 naar huis gestuurd.

Vóór de wedstrijd zat de sfeer er al goed in. Achter het doel was een groot spandoek opgehangen en er werden rookpotten aangestoken voor extra sfeer en onder luid applaus kwamen de spelers het veld op. Rond half acht gaf scheidsrechter Meints het startsein. fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd, want al na vijf minuten was het Stefan Adema die een lange bal bij Arjan Outhuyse bracht. Hij zette voor op Sander Zeilmaker en hij zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Kort daarop was daar opnieuw een aanval van de Harlingers via Remko Zandberg over de linkervleugel, maar Jasper de Jong kwam net te laat om binnen te tikken. De Blesse probeerde een aanval op te zetten via de rechterkant, maar Jens van Sluis reageerde alert en kon met een goede sliding een voorzet voorkomen. Halverwege de eerste helft was er opnieuw een goede actie van fc Harlingen. De bal draaide de zestien in en Sander Zeilmaker kopte de 2-0 binnen. Helaas was dit feestje van korte duur, want de grensrechter had buitenspel geconstateerd.

fc Harlingen bleef het gaspedaal indrukken en zette De Blesse met de rug tegen de muur. Dankzij goed doorjagen van captain Mateusz IJpe kwam hij binnen het half uur voor de doelman, maar helaas was de inzet net niet hard genoeg om deze te verrassen. Vijf minuten later was het dan wél raak. Een schot van Jasper de Jong werd gekeerd, waarna de bal voor de voeten van Sander Zeilmaker belandde en hij voor de 2-0 tekende. Tien minuten voor rust was er een goede kans voor Remko Zandberg, maar deze werd door een verdediger van De Blesse over het doel heen gekopt. Het mooiste doelpunt van de avond viel zes minuten voor rust. Frank Claasz Coockson zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en tilde met zijn voet de bal over de doelman en via de onderkant van de lat viel de bal binnen en kwam fc Harlingen op een 3-0 voorsprong.

Op slag van rust kreeg De Blesse een vrije trap op een gevaarlijke plek. Deze werd echter zo slecht genomen dat het geen probleem voor de verdediging opleverde. Toen klonk het rustsignaal en ging de thuisploeg met een ruime voorsprong aan de thee.

Jasper de Jong was in de pauze achtergebleven met lichte klachten en werd aan het begin van de tweede helft vervangen door Allard Hoekstra. De Blesse had ongetwijfeld een peptalk gekregen tijdens de rust, want de jongens hadden de tweede helft meer kansen dan in de eerste helft. De eerste kans was al vijf minuten na rust, maar doelman Pieter Wesseloo reageerde uitstekend. fc Harlingen bleef ook kansen creëren. Zo kon Allard Hoekstra alleen op de keeper af, maar werd hierbij uit balans gebracht door zijn tegenstander, waardoor zijn schot een rollertje werd. Ook de hoekschoppen van Arjan Outhuyse bleven gevaarlijk. Eentje daarvan kwam perfect op het hoofd van Stefan Adema en hij kopte rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De Blesse kreeg ook kansen, maar de defensie bestaande uit: Jens van Sluis, Stefan Adema, Youri Bouma en Jelte Kroes stond als een huis en als De Blesse er dan wel eens doorheen kwam, was daar nog doelman Pieter Wesseloo die vanavond in topvorm was. Na een uur te hebben gespeeld was het Remko Zandberg die opstoomde naar het doel met Allard Hoekstra in zijn kielzog. Deze kwam helemaal vrij voor het doel, werd op maat aangespeeld en schoof de 4-0 tegen de touwen. Jarno Attema werd gebracht voor Frank Claasz Coockson en ook Martijn Homminga en Aaron Bouwhuis kwamen er in voor Remko Zandberg en Arjan Outhuyse. De tijd tikte verder in het voordeel van fc Harlingen. Jens van Sluis nam vijf minuten voor tijd een schitterende vrije trap die even schitterend werd gekeerd door de doelman. In de slotfase was het Jelte Kroes die van dichtbij de 5-0 maakte.

Kort daarop floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd waarna er een klein feestje werd gevierd. fc Harlingen staat in de finale van de play-offs voor een plek in de 3e klasse.

Tegenstander in deze finale (die over twee wedstrijden gaat) is Wilper Boys. Hierin speelt fc Harlingen als eerste een thuiswedstrijd op zondag 12 juni. De return is een week later in De Wilp. De winnaar over beide wedstrijden speelt volgend jaar in de 3e klasse. Uiteraard hopen we weer op de massale steun van ons legioen. De aftrap op sportpark Vierkantsdijk is zondag om 14.00 uur.

Mis niks en volg ons ook via de socials

Sponsoren