Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 boekt zwaarbevochten zege tegen vv Oldeboorn

10-10-2022

In een spannende, maar niet altijd even goede wedstrijd heeft fc Harlingen afgelopen zondag een zwaarbevochten overwinning behaald tegen Oldeboorn. De thuisploeg boog een achterstand in korte tijd om in een voorsprong, maar eindigde met tien man binnen de lijnen.
Foto’s: Dorus Breidenbach
KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S

Het veld lag er mooi bij en er scheen een prachtig najaarszonnetje. Mede daardoor stond er aardig wat publiek achter de hekken. Nadat pupil van de week Milan Reinsma de officiƫle aftrap had verricht, begon iets na twee uur de wedstrijd.

Het waren de gasten uit Oldeboorn die al vroeg op voorsprong kwamen. De bal werd bij de zijlijn binnen de lijnen gehouden. De speler stoomde op naar het doelgebied kapte zijn tegenstander uit en schoot binnen in de korte hoek: 0-1.
In de tiende minuut kreeg fc Harlingen een grote kans, maar deze kon door de doelman ternauwernood worden gekeerd. Een uittrap van Harlinger doelman Jesse Jaasma bereikte Remko Zandberg aan de linkerkant van het veld, maar opnieuw bleek doelman Faber van Oldeboorn een sta-in-de-weg. Zo waren er kansen aan beide kanten en bracht Jesse Jaasma op een inzet van Oldeboorn nog redding op de doellijn. Toch kwamen de gasten op 0-2. Een ingooi werd snel genomen en die bereikte de spits die op zijn beurt de keeper kansloos liet.

fc Harlingen wist de stand echter voor rust weer gelijk te trekken. Eerst was het Remko Zandberg die de vrijstaande Kevin Hoekstra vond bij de tweede paal en hij zorgde voor de aansluiting. Nog voor het rustsignaal kopte Reinier v/d Stap een hoekschop van Arjan Outhuyse binnen en was de stand weer gelijk (2-2).

Tweede helft
fc Harlingen voerde aan het begin van de tweede helft twee wissels door: Marco de Boer en Frank Claasz Coockson kwamen in het veld voor Ivo Wilkeshuis en Youri Bouma. De thuisploeg ging flitsend van start. Remko Zandberg gaf de bal perfect op maat aan Mart Beuker en met een subtiele voetbeweging passeerde hij de doelman en zette fc Harlingen op een 3-2 voorsprong met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht.

Na een mooie aanval kreeg Kevin Hoekstra een grote kans, maar zijn schot ging rakelings over het doel. fc Harlingen zocht naar een beslissende treffer, terwijl Oldeboorn de gelijkmaker zocht. De sfeer in het veld werd er niet beter op en dit leverde fc Harlingen een aantal onnodige gele kaarten op voor praten en duw- en trekwerk daar waar Oldeboorn vreemd genoeg voor soortgelijk gedrag verschoond bleef van kaarten.

Nadat Imro Schouwenaar zijn tegenstander iets te hard afstopte, mocht hij van de scheidsrechter voortijdig de kleedkamer opzoeken en moest fc Harlingen het laatste kwartier met tien man verder. Sander Zeilmaker kwam er nog in voor Kevin Hoekstra en kreeg direct een goede kans. Het bleef nog lang spannend, maar gescoord werd er niet meer.
fc Harlingen kon drie punten bijschrijven.

Volgende week is er een uitwedstrijd in en tegen Tijnje. Aftrap is dan weer om 14.00 uur.

Sponsoren