Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 boekt belangrijke overwinning op Trinitas 1

21-05-2024

Op Pinkstermaandag stond voor fc Harlingen de belangrijke en allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Trinitas op het programma. Wat men toen nog niet wist, was dat Remko Zandberg zijn derde ster zou behalen! Foto’s: Dorus Breidenbach.

Trainer Steffen Hansma stuurde de volgende basiself het veld op: Jesse Jaasma, Bas Helfferich, Youri Bouma, Henk Helmus, Marco de Boer, Matheusz Ype, Daan Mulder, Reinier van der Stap, Jort Scheffer, Remko Zandberg en Mart Beuker. Op de reservebank zaten Jarno Attema, Wessel Roorda, Nick Teerling, Arjan Outhuijse en Allard Hoekstra.

fc Harlingen speelde met rouwbanden en hield voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht voor het overlijden van Johnny Ligthart. Daarna mocht Pupil van de Week Ruben Roosjen de aftrap verrichten.

Vanaf de aftrap zette fc Harlingen direct druk op Trinitas. Al na vijf minuten kreeg Reinier van der Stap een grote kans, maar zijn schot werd gepareerd door de keeper. De rest van de eerste helft verliep gelijk opgaand. Beide teams zochten vaak de lange bal, wat leidde tot gevaarlijke momenten aan beide kanten. De verdediging van fc Harlingen stond echter sterk en Jesse Jaasma hield zijn doel schoon met een paar knappe reddingen. Ondanks meerdere aanvallen van fc Harlingen en enkele hachelijke momenten voor het doel van Trinitas, gingen beide teams met een 0-0 stand de rust in.

Na de pauze bleef Daan Mulder achter in de kleedkamer en werd vervangen door Wessel Roorda. Direct na de hervatting nam Jort Scheffer een corner die voor veel verwarring in het strafschopgebied zorgde, waarna Henk Helmus de bal in het doel wist te werken. Slechts twee minuten later volgde een prachtige pass van Jort Scheffer op Remko Zandberg, die in het strafschopgebied werd neergehaald. De toegekende penalty werd door Zandberg feilloos benut, waardoor de stand op 2-0 kwam. Drie minuten daarna was het wederom Jort Scheffer die aan de basis stond van een doelpunt. Zijn perfecte voorzet vanaf de zijkant werd door Zandberg snoeihard binnen geschoten: 3-0.

Donkere wolken pakten zich samen boven het veld en een hevige regenbui met onweer barstte los. Trinitas begon op dat moment aan een inhaalrace. Na de 3-1 maakten ze direct na de aftrap de aansluitingstreffer: 3-2 en de spanning keerde terug in de wedstrijd. Wessel Roorda bracht wat lucht voor de Harlingers door na een goede actie van Jort Scheffer de 4-2 te scoren. Vervolgens werden Jort Scheffer en Mart Beuker gewisseld voor respectievelijk Arjan Outhuijse en Jarno Attema. Met nog vijf minuten te spelen kwam Trinitas opnieuw terug in de wedstrijd met een vrije trap vanaf 25 meter: 4-3. De verdediging van fc Harlingen kwam zwaar onder druk te staan, maar hield stand. Uiteindelijk floot de scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, af en konden de drie punten worden bijgeschreven. Zondag 26 mei speelt fc Harlingen de laatste competitiewedstrijd in en tegen Akkrum.

⭐️⭐️⭐️ 𝗥𝗘𝗠𝗞𝗢 𝗭𝗔𝗡𝗗𝗕𝗘𝗥𝗚
In deze wedstrijd heeft Remko Zandberg zijn 3e ster behaald! Hij wist 2 keer te scoren en brengt hiermee zijn totaal nu op 76 doelpunten voor fc Harlingen! Een zeer knappe prestatie seun! Op naar de 100 ⭐️
Sponsoren