Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 blijft thuis onverslaanbaar

17-04-2023

In de strijd om het kampioenschap telde zondag voor fc Harlingen maar één ding: winnen!
Op ons sportpark Vierkantsdijk werd een ruime overwinning geboekt op Blue Boys dat bijna een uur lang met tien man speelde. Alleen De Sweach zou in punten nog gelijk kunnen komen, maar fc Harlingen heeft een veel beter doelsaldo, dus is in principe zondag in en tegen Warga een punt genoeg om het kampioenschap definitief veilig te stellen. Pupil van de Week Leroy Kooistra mocht de aftrap verrichten en ‘scoorde’ de eerste goal voor fc Harlingen.

fc Harlingen begon niet scherp aan de wedstrijd, want al na vijf minuten wisten de gasten uit Nij Beets het net al te vinden, maar konden niet lang van de voorsprong genieten, want vijf minuten later had Reinier v/d Stap met een droge knal al getekend voor de gelijkmaker.

fc Harlingen bleef de aanval zoeken, maar moest ook waken voor de counter. De gasten zijn nog lang niet zeker van handhaving, dus ook zij wilden de punten graag mee naar huis. In een druk strafschopgebied kwam een bal bij Ivo Wilkeshuis die fc Harlingen met een subtiel hakje op een 2-1 voorsprong zette. Na ruim een half uur zette Mateusz IJpe het op de lopen en werd hardhandig tegen de grond gewerkt. Mogelijk moest scheidsrechter Van Houten eerst de VAR raadplegen, want het duurde even voordat hij de rode kaart trok en dus moesten de gasten het een uur lang met een man minder doen. Arjan Outhuyse testte de doelman, maar deze bracht redding. Ook Blue Boys kwam er voor de rust nog gevaarlijk doorheen, maar doelman Jesse Jaasma deed wat hij moest doen.
Remko Zandberg kreeg nog een goede kans om te scoren, maar de doelman wist deze inzet met de nodige moeite te keren.

Ivo Wilkeshuis bleef achter in de kleedkamer en Martijn Homminga kwam voor hem in de plaats. De numerieke meerderheid deed fc Harlingen besluiten om het gaspedaal in te drukken, want al snel werd een goede aanval door Arjan Outhuyse buiten bereik van de keeper in de linkerhoek geplaatst en twee minuten later leek Kevin Hoekstra de bal maar half te raken, maar ook deze verdween tegen de touwen en dus stond de thuisploeg tien minuten na de rust op 4-1.

fc Harlingen wilde meer, maar het duurde een tijdje voordat het volgende doelpunt viel. Inmiddels waren Jarno Attema, Aaron Bouwhuis en Jens van Sluis al in het veld gekomen voor Wessel Roorda, Arjan Outhuyse en Frank Claasz Coockson toen Remko Zandberg de 5-1 op het scorebord zette. Tien minuten later zorgde hij ook voor de 6-1, nadat de doelman van Blue Boys de bal losliet en Remko daar alert op regeerde. Bijna had hij zelfs een hattrick gemaakt, maar de kopbal op aangeven van Kevin Hoekstra eindigde in de handen van de doelman. Zo bleef het 6-1.

Omdat THOR won van Nieuw-Roden en De Sweach won van Tijnje staat fc Harlingen met nog drie wedstrijden te gaan negen punten voor op De Sweach. Zondag in Warga heeft fc Harlingen aan één punt genoeg om het eerste kampioenschap sinds de samenvoeging te vieren.

Sponsoren