Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 blijft 4e klasser na goed seizoen

21-06-2022

Het was zondag de laatste wedstrijd van het seizoen voor fc Harlingen 1: de finale van de play-offs om promotie naar de 3e klasse. In de uitwedstrijd tegen de Wilper Boys moesten onze jongens een 3-1 achterstand zien goed te maken, dus dat betekende: alles op de aanval!
Net als bij de uitwedstrijd tegen Bakkeveen gingen er ook vandaag weer een bus vol supporters mee en kwam ook nog een groot aantal supporters met eigen vervoer. Het spandoek werd opgehangen en de rookpotten geactiveerd. Vervolgens kwamen de spelers onder luid applaus van de meegereisde supporters het veld op voor het tweede deel van de finale.

De Harlingers begonnen met Pieter Wesseloo in het doel. De defensie werd gevormd door Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Youri Bouma en Jelte Kroes. Op het middenveld waren het Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg. De aanvalslinie bestond uit Jasper de Jong, Stefan Adema en Allard Hoekstra. Hij had een basisplaats, omdat Sander Zeilmaker zijn vakantie al had geboekt en de wedstrijd volgde van onder een parasol in het zonovergoten Griekenland.

Dat de thuisploeg niet vol op de verdediging wilde spelen werd al snel duidelijk, want het waren de Wilper Boys die het gevaarlijkst uit de startblokken kwamen, want in de eerste tien minuten raakten ze de lat en moest doelman Pieter Wesseloo handelend optreden. Toch kwam fc Harlingen op voorsprong. Jasper de Jong werd op de middellijn bijna in tweeën geschopt, maar vreemd genoeg vond de niet al te sterk leidende scheidsrechter dit geen reden om een kaart te geven. Gelukkig kon Jasper doorspelen en mocht Arjan Outhuyse de vrije trap nemen. Deze kwam tot bij Stefan Adema die de 0-1 binnen knikte en fc Harlingen in de race hield. Remko Zandberg kreeg een grote kans om de spanning helemaal terug te brengen, maar hij schoot rakelings over het doel. Na ruim een half uur wist de thuisploeg vanuit een vrij trap de 1-1 te maken. Ze zetten nog een paar keer druk, maar de defensieve linie kon veel ballen wegwerken. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Wilper Boys op voorsprong, nadat de bal via de paal terugkwam en de rebound tegen de touwen belandde. fc Harlingen zou bij deze stand minimaal driemaal moeten scoren, dus de missie voor de tweede helft was duidelijk.

In de rust voerde fc Harlingen een dubbele wissel door. Martijn Homminga kwam erin voor Jasper de Jong die toch wat klachten had overgehouden aan de vele overtredingen op hem. Jarno Attema verving Jelte Kroes. fc Harlingen probeerde er nog wat van te maken, maar het had het geluk ook niet aan haar zijde. Pieter redde echter weer fantastisch op een gevaarlijke poging van de thuisploeg. Aaron Bouwhuis kwam na ruim een uur spelen voor Allard Hoekstra in het veld. Het spel werd er van beide kanten niet altijd beter op en dit resulteerde in veel kleine overtredingen die leidde tot irritatie en een nog warrig fluitende scheidsrechter. Arjan Outhuyse schoot één van de vele vrije trappen recht op de doelman, waarna Remko Zandberg het uit de draai probeerde, maar zag hoe de bal over het doel verdween. Tien minuten voor tijd werd de stand 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. Marco Zeilmaker werd nog gebracht voor Jens van Sluis.

fc Harlingen moest de laatste minuten met tien man verder, nadat de scheidsrechter de weg helemaal kwijt was en er een onbegrijpelijke rode kaart werd gegeven. Marco Zeilmaker kreeg nog een kans op aangeven van Remko Zandberg, maar hier kreeg de Wilper doelman nog een voet tegenaan. Niet lang hierna werd er een einde gemaakt aan deze wedstrijd.

Voor alle foto’s klik hier

fc Harlingen heeft een prima seizoen achter de rug en ondanks dat er nu nog geen promotie inzat zijn ze trots dat ze hun eigen doelstelling bereikt hebben. Het team onder leiding van Steffen Hansma gaat nu eerst de zomerstop tegemoet. In augustus beginnen de voorbereidingen alweer en wie weet wat voor moois het komende seizoen ons brengt! 

 

Sponsoren